Eyüp Sultan, Ramazan'a Hazır

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın en önemli 4. kutsal merkezi sayılan Eyüp Sultan, Onbir...

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın en önemli 4. kutsal merkezi sayılan Eyüp Sultan, Onbir Ayın Sultanı Ramazan'a hazırlandı. Eyüp Sultan Camii, Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlenerek Ramazan’a hazır hale getirildi. Eyüp Sultan Camii mahyaları da takılarak çiçek gibi süslendi.

Eyüp Belediyesi, bu sene Ramazan'da konuklarını en iyi şekilde ağırlayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eyüp Sultan Cami Meydanı'nı geçtiğimiz yıl seccade boyutunda beyaz Uşak mermerleriyle kaplatan, sabunlu sularla yıkayarak gülsuları döktüren Belediye, bu sene de vatandaşların daha rahat ibadet yapabilmeleri amacıyla Eyüp Sultan Camii'nin türbe kısmı ve iç avluyu kırmızı halılarla kaplattı. Ramazan süresince de bu halılar Eyüp Sultan Camii ziyaretçileri için her gün serilecek. Eyüp Belediyesi ilçedeki 115 camii baştan aşağıya temizleyerek Ramazan’ın ilk gününe hazırlıyor.

Reklam
Reklam

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Eyüp Sultan Camii için özel bir ekip oluşturarak temizlik yaptı. Halıları özel hijyenik malzemelerle temizlenen Eyüp Sultan Camii, avluları da arap sabunu ve gül suyu ile yıkandı. Ramazan ayı boyunca Eyüp Sultan bölgesinde yer alan 115 camiye gül suyu kokusu sıkılacak.

Eyüp Sultan’ın yılın 365 günü ziyarete açık çok önemli kutsal bir mekan olduğunu kaydeden Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Mekke'deki gibi sabunlu sularla yıkanan ve gülsuları serpilen Eyüp Sultan Cami Meydanı'nda vatandaşlarımızın ibadetlerini rahatlıkla gerçekleştirmesi için gereken tüm önlemleri aldık" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: