Eyüp, Virginya‘dan Konuk Ağırladı

ABD‘nin Virginya eyaletinden İstanbul‘a gelen bir heyet Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet, Başkan Yardımcısı Metin...

ABD‘nin Virginya eyaletinden İstanbul‘a gelen bir heyet Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet, Başkan Yardımcısı Metin İşeri ve Şengül Kocabaş tarafından karşılandı.

Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İşbirliği Derneği (BAKİAD) ile Amerikan Türk Dostluk Derneği ‘nin (ATFA) girişimi ile gelen heyette Braddoct Bölgesi Fairfax ilçesi Belediye Başkanı John Charles Cook, Dranesville Bölgesi Fairfax ilçesi Belediye Başkanı John William Foust, Fairfax ilçesi Belediye Savcısı David Paul Bobzien, Fairfax İlçesi Emniyet Müdürü David Mark Rohrer ve Mid-Atlantik Federation of Turkic Amerikan Associations Müdürü Ahmet İlhan yer aldı.
ATFA Müdürü İlhan, derneklerinin ABD ve diğer Atlantik ülkeleri ile Türkiye arasında kültürel işbirliği ve diyalog çalışmalarını geliştirmek için Eyüp’ü ziyaret ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Metin İşeri ve Şengül Kocabaş konuklarına belediyenin projelerini anlatıp, Eyüp Sultan tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi. Şengül Kocabaş, görüşmenin ardından Virginia heyetine Eyüp Sultan resmini içeren birer tablo hediye etti. Heyet ayrıca Eyüp Belediyesi Şeker Hayat Atölyesini ziyaret etti. Atölyede Down Sendromlu ve Mental özürlü gençlerin eğitim gördüğünü anlatan Başkan Yardımcısı Kocabaş, konuklara çocukların yapmış olduğu ürünlerden hediye etti. Hediyeleri Down Sendromlu ve Mental özürlü gençlerin elinden alan heyet hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Pierre Loti tepesine çıktı. Burada Haliç manzarası eşliğinde çay içti. Heyet İstanbul’dan sonra İzmir Efes’e geçecek ve daha sonra da Ankara’da temaslarda bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: