Eyüp'te binalara 'köstebek' tahliyesi

Eyüp'te, yol çökmesi ve kayma nedeniyle bazı binalar için tahliye kararı alındı. Bazı evler, oturalar...

Eyüp'te, yol çökmesi ve kayma nedeniyle bazı binalar için tahliye kararı alındı. Bazı evler, oturalar tahliye edildikten sonra mühürlendi. Binaları mühürlenen vatandaşlar, kış ortasında evsiz kalmaktan şikayet etti. Bazı bina sakinleri, kayma ve çatlaklara İSKİ'nin 'köstebek' tabir edilen bir araçla yapılan kanalizasyon çalışmasının neden olduğunu öne sürdü.
Düğmeciler Mahallesi Düğmeciler Caddesi üzerinde yaşayan vatandaşlar, 4 günden beri evlerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle korku içinde yaşıyor. Binaların alt katlarında oturan vatandaşlar, yer altından gelen iş makinesi sesi ile birlikte evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirtti. Aynı bölgede yollarda da çökmeler oluştu. Vatandaşların şikayeti üzerine bölgeye gelen Eyüp Belediyesi’ne bağlı ekipler, incelemelerde bulundu. Bir anda çatlaklar oluşan ve kapıları kapanmayan binaları inceleyen ekipler, tahliye kararı aldı. Vatandaşlardan evleri boşaltmalarını isteyen ekipler, çökme oluşan yolu da araç trafiğine kapattı.
Eyüp Belediyesi ekiplerinin tahliye kararı aldığı yerler arasında 126 daireden oluşan 7 bloklu bir site de yer alıyor. Site sakinleri, 4 gün önce akşam saatlerinde yer altından gelen iş makinesi sesleri ile birlikte evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirtti. Şikayetleri üzerine gelen ekiplerin kendilerinden evleri boşaltmalarını istediğini ifade eden site sakinleri, “Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu kaymalar ve duvarlardaki çatlaklar neden oluştu? tam olarak bilemiyoruz. Bazı yetkililer İSKİ’nin köstebek olarak tabir edilen bir araçla kanalizasyon kazısı yaptığını söyledi. Bize 2 gün mühlet verdiler. Bir yer gösterilmedi. Nereye gideceğiz?” diye konuştu.
Binası mühürlenen Ali Şen isimli vatandaş da, “Evde oturuyordum ekipler geldi ve 'derhal evi boşaltın' dedi. Hiçbir şey almadan dışarı çıktım. Şimdi ne yapacağız?” diye sordu. Evde oturduğu sırada ekiplerin dışarı çıkmasını istediği başka bir çevre sakini ise, “Evde çatlak oluşmuş. Kayma var dediler ve binayı mühürlediler. Dışarıda kaldık.” dedi. Soğuk ve yağmurda mühürlenen binalarının bahçesinde bekleyen kadın ve küçük çocuğa zabıta ekipleri yardım etti.
Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri, Düğmeciler Caddesi’ni araç trafiğine kapatarak bölgede kazı yaptı. Vatandaşlar, bölgede yaşanan çökme ve binalardaki çatlaklarla ilgili yetkililerden yardım istediklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz