Eyüp'te Kuyumcu Soygunu (Son)

 * Yan dükkanın duvarı delerek kuyumcuya girdiler, 1 kilogram altını çalarak kayıplara karıştılar  Erhan TEKTEN, İstanbul DHA Eyüp'te bir kuyumcuya giren hırsızlar

* Yan dükkanın duvarı delerek kuyumcuya girdiler, 1 kilogram altını çalarak kayıplara karıştılar

Erhan TEKTEN, İstanbul DHA
Eyüp'te bir kuyumcuya giren hırsızlar yaklaşık 1 kilo altın çalarak kaçtı. Önce bitişikteki kuaföre pencereden giren hırsızlar, daha sonra duvarı kırıp asıl hedefi kuyumcuya girdi. Oksijen kaynağı ile kasayı açan hırsızlar, 1 kilo altını alıp kayıplara karıştı.

SABAHA KARŞI YÜZÜ MASKELİ...
Eyüp Akşemsettin Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'ndeki kuyumcuyu hedefleyen hırsızlar önce bitişiğinde kuaföre pencere demirlerini keserek girdi. Saat 04.00 ü gösterdiğinde yüzleri maskeli 2 hırsız duvarı delerek asıl hedefleri kuyumcuya girdi. Alarmları da susturan hırsızlar oksijen kaynağıyla çelik kasayı açtı ve içindeki 1 kilogram altını alarak kayıplara karıştı. Hızla uzaklaşan soyguncular bu sırada ziynet eşyalarından bir kısmını da döktü.

Reklam
Reklam

KAÇARKEN KUAFÖRÜ DE SOYDULAR
Olay, sabah kuaförü açan çalışan tarafından fark edildi. Polisler olay yerine geldi ve soyguncuların kimliğini belirlemeye yarayacak iz aradı, güvenlik kamerasi görüntülerini izledi. Hırsızların soygunda kullanıp geride bıraktığı malzemeler toplandı. Soyguncuların altınlarla kaçarken kuaförün kasasındaki bir miktar parayı da çaldıkları belirlendi.

"YÜZLERİ MASKELİ 2 KİŞİ…"
Kuyumcu Birkan Topuz, "Yan taraftaki komşunun dükkanından duvarı kırıp girmişler. 1 kilogram civarında altın kaybımız var. Kuaförün arka camını kırıp içeriye oradan da duvarı kırdıktan sonra alarmları susturup giriyorlar. Yüzleri maskeli 2 kişi, yaklaşık yarım saatte soygun gerçekleşiyor. Oksijen kaynağıyla çelik kasanın bir bölümü patlatıyorlar. Diğerlerini açamamışlar. Buraya 1-2 hafta önce taşındık tam oturtamamıştık. Ondan istifade ettiler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-----------
-Olay yeri
-Polis ekipleri
-İncelemeler
-Kesilen parmaklıklar
-Delinen duvar
-Kuyumcu ile röp
-Delil torbalarının çıkarılması
-Genel ve detaylar

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: