Eyüp’te Yeni Bina Yapımı Diğer Evleri Çökertti İddiası

Eyüp’te özel bir inşaat firmasının yeni bina yapımı için kazdığı temelin, bölgedeki diğer evleri de...

Eyüp’te özel bir inşaat firmasının yeni bina yapımı için kazdığı temelin, bölgedeki diğer evleri de etkilediği iddia edildi. Temel kazısı ile birlikte hem sokak yolunda hem de bazı evlerden çatlakların oluştuğu gözlendi.

Eyüp Merkez Mahallesi Bestekar Hafız Yusuf Efendi Sokak üzerinde özel bir inşaat firması, yeni bir binanın yapımı için temel kazıdı. Ancak temel kazısının sonuna gelindiğinde, bölgedeki bazı evleri de etkilediği iddia edildi. Sokak yolunun hemen dibinde yapılan kazının adından hem yolda hem de evlerde çatlaklar oluşurken, hane sakinleri durama tepki gösterdi. Yeni yapılara karşı olmadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Neriman Erdem, “İnşaat yapılırken önce çevrede güvenlik önlemi alınmalı. Burada güvenlik önlemi alınmadan çalışma yapıldı. Temel kazıdılar toprak göçtü. Buna bağlı olarak evlerimizde çatlaklar oluştu. Korku içerisinde yaşıyoruz. Balkonda ve duvarlarda çatlaklar var” dedi.

Reklam
Reklam

Evinde çatlaklar oluşan mahalle sakinlerinden biri olan Güler Turgut ise, “Bizim burada sıkıntımız müteahhitler güvensiz ve tehlikeli işler yapıyorlar. Az kalsın evimiz yıkılıyordu. Sonradan istinat duvarı yaptılar. Ancak evimde çatlaklar oluşmuştu. Burada zemin tehlikeli çünkü dolma toprak var. Tamam evlerimiz eski ama sonuçta bizler oturuyoruz. Çocuklarımız var ancak kazı etrafından çekilen bir güvenlik şeridi yok. Çocuklarımız düşse aşağıda hep demirler var. Kim verecek bunun hesabını” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz