Ezan beklerken şarkı duydular

Manisa’da bir caminin hoparlöründen İbrahim Tatlıses’in şarkısının çalması mahalleliyi şaşırttı. Polis, merkezi ezan sistemine sızarak frekansları değiştiren şahısları arıyor

Olay dün akşam 22.00 sıralarında Yunusemre ilçesine bağlı Dış Mahalle İzmir Caddesi üzerinde bulunan Şeyh Fenari Camisi’nde meydana geldi. Cami hoparlörü sistemine giren kişi veya kişiler önce, “Selami abi orda mısın, duyuyor musun beni?” gibi ifadeler kullandı.

Sesleri fark eden mahalleli camiye doğru yöneldi. Bu kez hoparlörden İbrahim Tatlıses’in ‘Beni benden alırsan” isimli şarkısı yankılanmaya başladı.

Bunun üzerine mahalleli durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, cami imamına haber vererek, merkezi sistemi kapattırdı. Caminin içerisine girerek, cihazları kontrol eden polis ekipleri cami çevresinde de inceleme çalışması başlattı. Geçtiğimiz Ramazan ayında da buna benzer bir sabotajın olduğunu belirten mahalleli, yetkililerin bir an önce bu duruma el atması gerektiğini ifade ettiler. Yaşanan olayın ezan saatinde olmadığını ifade eden cami müezzini Adil Tosun, “Bizim merkezi sistemden frekansımıza girmişler. Bu frekans üzerinden İbrahim Tatlıses şarkısını dinletmişler. Bizimle olayın hiçbir alakası yok.” dedi.

Reklam
Reklam

Manisa İl Müftülüğü yetkilileri, konunun teknik bir problem olduğunu belirterek, merkezi ezan sistemine giren art niyetli kişilerin frekansları değiştirdiğini kaydetti. Konunun derinlemesine araştırıldığını aktaran yetkililer, emniyet ekiplerinin de sabotajı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bulunması için geniş çaplı arama çalışması başlattığını bildirdi.

İbrahim Tatlıses kimdir?

1952 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Kalabalık ve yoksul bir ailenin çocuğuydu. Küçük yaşlarda çalışmaya başladı. İnşaatlarda soğuk demir ustalığı yaptı.

Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söylerken onu fark etmesiyle Tatlıses'in büyük yolculuğu başlamış oldu. Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. Sesinin güzelliği ve güçlülüğü şöhretini kulaktan kulağa yaydı. Yetmişli yılların ortalarına doğru artık İstanbul'a gelmişti.

1977 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı kırkbeşlik plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle kendine geniş bir hayran kitlesi yarattı. Seksenli yıllarda tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri de İbrahim Tatlıses ile tanıştı. Bu yıllarda çıkardığı "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümlerinin satışı milyonları aştı.

Reklam
Reklam

İbrahim Tatlıses, 90'lara da hızlı girdi. Önce "Ah Keşkem" adlı albümüyle çıktı hayranlarının karşısına. Ardından da 1993 yılında birçok bestecinin katkıda bulunduğu "Mega Aşk" albümünü çıkardı.

1994 tarihini taşıyan "Haydi Söyle" albümü Burhan Bayar, Arif Sağ, Özkan Turgay ve Zafer Dalgıç'tan oluşan usta bir ekip eşliğinde yapıldı. "Haydi Söyle", "Nankör Kedi", "Saza Niye Gelmedin", "Tombul Tombul" gibi parçalar herkesin diline dolandı.

İbrahim Tatlıses, eski kırkbeşliklerde kalan ünlü parçalarını, biraz da temizleyerek 1995 yılında "Klasikleri" adını taşıyan albümde bir araya getirdi. 1996 tarihli "Ben De İsterem" adını taşıyan albüm geleneği bozmayarak yine satış rekoru kırdı. Özellikle albümdeki "Fırat" türküsü uzun süre akıllarda kaldı. Hatta bu isimle bir dizi bile çekildi.

Tatlıses ertesi yıl Kayahan'ın "Odalarda Işıksızım", Sezen Aksu'nun "Erkekler" gibi şarkılarını yorumladığı "At Gitsin" albümünü piyasaya sürdü.

İbrahim Tatlıses, seksenli ve doksanlı yıllar boyunca çevirdiği sinema filmleriyle de gündeme geldi. Aslında sinemanın baştan sona her alanında bir şeyler yaptı. Talk show programları hazırladı, çeşitli sanatçılara video klip yönetmenliği yaptı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: