Ezan okuma kursları, merkezi okuma sistemini sonlandıracak

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, merkezi sistem ezan ve sela okumanın açılacak kurs sonrasında zamanla sona...

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, merkezi sistem ezan ve sela okumanın açılacak kurs sonrasında zamanla sona ereceğini söyledi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve yönetimi, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret etti. TOKİ’deki caminin açılmaması nedeniyle vatandaşların sıkıntılar yaşadığını belirten Açıkgöz, Merkezi sistemden okunan ezan ve selanın da problem olduğunu ifade etti. Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise TOKİ’deki cami için, kentsel dönüşüm sonucunda açığa çıkan imamlardan birini atamak üzere çalıştıklarını belirtti.
Ezanların her camide okunmasını öngördüklerini ifade eden Öztürk, "Camilerdeki bazı arkadaşlarımıza ezan okuyun desek sıkıntılar yaşayacağımızı biliyoruz. Bu nedenle ezan okuma kursları açmayı planlıyoruz. Bu kurs sonrasında ezanı okuyamayan arkadaşlarımızın camilerine merkezden ezan sesi vermeye devam edeceğiz. Haliyle bu ezan okuyamayan arkadaşlarımıza halk soracak. Neden buraya merkezden okunuyor ezan diye. Sen okuyamıyor musun? diyecekler. Bunun sonucunda o arkadaşımız ezan okumaya çaba gösterecek. Amacımız, güzel ezan okutarak rahatsızlık yaşanmamasıdır. Başkanlığımız bu konuda ilk adımını attı." dedi.
Merkezi sistemden okunan selaların büyük karışıklıklara neden olduğunu kaydeden Öztürk şöyle konuştu: "Özellikle köylere ve kasabalara merkezden verilen sala büyük sıkıntılara neden oluyor. Tarlada ve bağlarında çalışan köy halkımız merkezden verilen salalarda köyden birinin vefat ettiğini zannederek işlerini bırakıp köye döndüğünü ve salanın merkezden geldiğini öğrenince sıkıntılar yaşandığını belirtiliyor. Ama şimdi belirlediğimiz camilere mesaj yoluyla haber vererek salayı verdiriyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz