Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması'nın birincisi Erzurum oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Ardahan’da yapıldı....

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Ardahan’da yapıldı. Yarışmaya Erzurum’dan katılan Veyis Ağsakallı, birinci olurken, Ağrı’dan katılan Hasan Tosun ikinci, Artvin’den Bekir Öztürk üçüncü oldu.

İl Müftülüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan yarışmaya, 9 ilden imam hatipler katıldı. Önceki elemlerde bölge finaline kalan 9 ilden yarışmacının katıldığı yarışmada, izleyicilere ezan şöleni sunuldu.
Yarışmaya Erzurum’dan katılan Veyis Ağsakallı birinci olurken, Ağrı’dan katılan Hasan Tosun ikinci, Artvin’den Bekir Öztürk üçüncü oldu. Birinciliği az farkla kaçıran Ağrılı yarışmacı juriye itiraz ederek, bütün yarışmalarda Erzurum’un birinci yapıldığını iddia etti. Yarışmacıyı Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe sakinleştirmeye çalıştı.
Programda konuşan İl Müftüsü Galip Akın, Müslümanlar için bir davet niteliği taşıyan ezanın İslamiyet’te büyük önem taşıdığına değindi.
Akın, "Rabbim diyor ki Allah'a çağırandan daha güzel, salih amel işleyenlerden daha güzel, ben Müslüman’ım demekten daha güzel birisi var mı? Ezanımız, Peygamberimiz'in (sav) istişareleri neticesinde vahiyle İslam'ın bir şiarı, bir sembolü olmuştur. Ne mutlu ki bu güzel ezanı okuyup, bu güzel ezanın hakkını güzelce verenlere.” diye konuştu.
Yarışmacılara teşekkür belgesi veren Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, bütün yarışmacıların gönlünde birinci olduğunu ifade ederek, izleyenlere ezan şöleni yaşatan yarışmacılara şükranlarını sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz