Ezanı Güzel Okuma Kursuna Katılan Din Görevlilerine Sertifikaları Verildi

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, hizmet içi eğitim programı çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi ve NEVSAM (Nevşehir Sürekli...

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, hizmet içi eğitim programı çerçevesinde Nevşehir Üniversitesi ve NEVSAM (Nevşehir Sürekli Eğitim Merkezi) işbirliğinde, din görevlilerine yönelik düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Kursu sona erdi. Kursa katılan 21 din görevlisine sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

NEÜ Fen Edebaiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İl Müftüsü Yaküp Öztürk, Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri, NEVSEM Müdürü Yrdr. Doç. Dr. Celal Gülşen ve din görevlileri katıldı.

Reklam
Reklam

Burada konuşan NEVSEM Müdürü Yrd.. Doç. Dr. Celal Gülşen, törene katılanlara NEVSEM hakkında bilgiler verdi. NEVSEM'in 2009 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden itibaren hem üniversite öğrencilerine hem de Nevşehir halkına yönelik çeşitli kurslar düzenlediğini kaydetti. Gülşen, 2009 yılından bu yana açılan çeşitli kurslarda 459 kişiye eğitim verildiğini kaydederek, bundan sonraki dönemde de çeşitli kurslar açacaklarını belirtti.

NEVSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celal Gülşen, Ezanı Güzel Okuma Kursuna, il merkezindeki 21 din görevlisinin katıldığını ve öğretmenliğini Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kolukırık'ın yaptığı kursta kursiyer din görevlilerine nota ve ses teknikleri ile nefesi güzel kullanma tekniklerinin öğretildiğini söyledi.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, ezanın insanlara bir çağrı olduğunu, insanları ibadete çağırırken bunu en güzel bir şekilde uygulamak gerektiğini ifade etti. Güzel sesle, usulüne ve makamına uygun bir ezanın insanlar üzerinde çok olumlu tesiri olduğunu söyleyen Öztürk, "Sonradan İslam'ı Din olarak seçen gayr-i Müslimlerin birçoğunun Ezandan etkilendiklerini, ezanın manevi cazibesiyle İslam'ı seçtiklerini ve Müslüman olduklarını göz önünde bulunduracağınıza ve kursa bu düşünceyle gereken önemi vereceğinize inanıyorum. Kısa da olsa bu kursu düzenlemekteki amacımız, ezan okurken dikkat etmemiz gereken hususlarda görevlilerimizi bilgilendirmek ve ezanın daha güzel bir şekilde okunmasını sağlamaktır. Elbette her ses güzeldir, ama eğitimli ses daha güzeldir. Bu konuda başarılı olacağınıza inanıyor ve güveniyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

NEÜ Rektörü Prof. Dr.Filiz Kılıç'ta kursa katılan din görevlilerini kutlayarak, "Üniversite olarak kurulduğumuz günden bu yana şehirdeki bütün kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de açtığımız bu kurs oldu. Kutsa ilk etapta 21 din görevlimiz eğitim aldı ve bu sayı önümüzdeki aylarda artarak devam edecek." dedi.

Konuşmaların ardından kursiyer din görevlilerine sertifikaları törene NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İl Müftüsü Yaküp Öztürk, Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri ile NEVSEM Müdürü Yrdr. Doç. Dr. Celal Gülşen tarafından verildi.

Program Cevher Dudayev Cami İmam Hatibi Yunus Yüksel'in ezan okuması ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: