Ezgi Akyaldız Söke’nin Gururu Oldu

Söke Belediyespor’dan geçtiğimiz sezon Karşıyaka'ya transfer olan Ezgi Akyaldız milli takıma seçildi.Söke Belediyespor Voleybol takımında...

Söke Belediyespor’dan geçtiğimiz sezon Karşıyaka'ya transfer olan Ezgi Akyaldız milli takıma seçildi.

Söke Belediyespor Voleybol takımında geçen sezon forma giyen ve başarılı bir sezonun ardından İzmir Karşıyakaspor Kulübü'nün alt yapısına transfer olan Ezgi Akyaldız, Yıldız Milli Voleybol Takımına seçildi. 40 kişilik aday kadroda 3 Sökeliden Sena ve Gökçe bir sonraki gelişim kampına çağrılırken, Ezgi 8 Ağustos’ta Ankara'da yapılacak olan Yıldız Kızlar Balkan Kupasında Ay yıldızlı formayı giyecek.

Reklam
Reklam

Dün açıklanan kadroda Ezgi'nin yer alması Karşıyaka ve Söke'de sevinçle karşılandı. Özellikle Yıldız kızlarda Türk Milli Takımın geçtiğimiz yıl önce Avrupa sonra Dünya Şampiyonu olması bu formaya ulaşmanın çok zor olduğunu fakat Ezginin kısa sürede bu formayı kapması ne derece başarılı olduğunu gösterdi.

4 günlük verilen aradan yararlanarak memleketi Söke'ye gelerek ayağının tozuyla eski takım arkadaşları ve hocasının yanına gelerek antrenmana katılan Ezgi, arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. Ezgi'yi Türk Voleyboluna kazandıran eski hocası Mutlu Yıldırım; “Kendisi ile ne kadar gurur duysak azdır. Sanırım Söke'den altyapıda olsa kızlarda ilk milli oyuncumuz, bizi bundan sonraki yıllarda da başarıylada temsil edeceğinden kuşkum yok. Diğer sporcularımıza da örnek olacaktır. Kendisine Milli maçlarda başarılar diliyorum'' dedi.

Söke Belediyespor’daki başarılı performansının ardından transfer olduğu İzmir Karşıyaka’da da başarı çıtasını yükselterek önce milli takım aday kadrosuna çağrılan ardından ayyıldızlı formayı kapan Ezgi Akyaldız; “Düzenli ve disiplinli çalışmamın ve KSK gibi köklü bir kulüpte oynamanın karşılığını aldığıma inanıyorum. Bana güvenenlere mahcup etmemek için elimden gelen çabayı sarf edeceğim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: