Ezine Seracılığı Gelişiyor

Ezine'nin Gökçebayır köyünde Ümit Akgün adlı girişimcinin oluşturduğu serada yıllık ortalama 200 ton salatalık, 50 bin marul üretiliyor.

Ezine'nin Gökçebayır köyünde Ümit Akgün adlı girişimcinin oluşturduğu serada yıllık ortalama 200 ton salatalık, 50 bin marul üretiliyor. Akgün, 50 bin metrekarelik arazisinde meyvecilik yapmak amacıyla çıktığı üretim yolculuğunda, toplam 8 bin metrekarelik 3 serada çalışmalarını sürdürüyor. Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özkan'ın ziyaret ettiği Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu arazide ilk hedefinin hayvancılık yapmak olduğunu, sondajla su bulduktan sonra tarıma yöneldiğini söyledi. Akgün, meyvecilik faaliyetlerini de sürdürdüğü arazisinde 4 bin 800 meyve fidanı bulunduğunu belirterek, "Şu anda tesisimiz, seracılık, hayvancılık ve meyvecilik özelliklerini içinde barındırma ve çeşit anlamında bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Şu andaki mevcut tesisimizi elimizden geldiğince daha da genişletmek, seracılık olarak daha da büyümek arzusundayız. Seralarda yıllık ortalama 200 ton salatalık, 50 bin marul üretiliyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: