Ezine'de, Okul Aşı Uygulamaları

Ezine'deki okulların 1 ve 8. sınıflarında eğitim gören öğrencilere çiçek, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, boğmaca, tetenoz ve çocuk felci aşısı yapılıyor.

Ezine'deki okulların 1 ve 8. sınıflarında eğitim gören öğrencilere çiçek, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, boğmaca, tetenoz ve çocuk felci aşısı yapılıyor. Ezine Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılı rutin okul aşı uygulamaları kapsamında, 1. sınıfta eğitim görenlere kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, boğmaca, tetenoz ve çocuk felci, 8. sınıfta eğitim görenleri ise difteri ve tetenoz aşısı uygulanıyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Tolga Acar, çiçek hastalığı ve çocuk felcinin yok edildiğini, ancak bu hastalıkların kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi. Hastalıklarla mücadelede herkesin duyarlı olması gerektiğine işaret eden Acar, "Sağlık alanında kazanılmış büyük zaferler vardır. Bunların en önemlileri arasında, çiçek hastalığının dünya üzerinde, çocuk felci yapan mikrobun ülkemizin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinden yok edilmesi sayılabilir. Aşıyla korunabilir hastalıkların kontrol altına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedef doğrultusunda kurumumuzun yaptığı mücadelenin iyi sonuçlar verebilmesi için anne ve babaların da duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu. Dr. Acar, aşı uygulaması yapılan öğrencilerin aşı kartlarının ailelerine gönderildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz