Ezine’de Somali için kermes düzenlendi

Somali’de açık ve susuzlukla mücadele eden insanlara yardım amacıyla Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bir grup hanım...

Somali’de açık ve susuzlukla mücadele eden insanlara yardım amacıyla Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bir grup hanım tarafından kermes düzenlendi. Buradan elde edilecek gelirin, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Somali’ye gönderileceği belirtildi. Ezineli hanımlar, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri FEM–Anafen Dershanesi önünde açtıkları stantta satışa dündü. Halkın büyük destek verdiği kermesten elde edilen gelir, bayramdan önce Somali’ye ulaştırılacak. Hayırsever grup, kısa bir süre önce de Van depremzedeleri için kermes düzenlemişti.
Kuraklık sebebiyle yerleşim birimlerini bırakarak göç etmek zorunda kalan Somali halkı, açlık ve susuzlukla pençeleşiyor. Yıllardır devam eden iç savaş sonucu evlerin büyük çoğunluğunun yıkıldığı başşehir Mogadişu’ya mülteci akını yaşanıyor. Bazı mülteci grupları devlet binalarının yıkıntılarına sığınırken şehir sakinleri de imkanları doğrultusunda evlerini sığınmacılara açmaya çalışıyor. Bazı Somalililer de sınır bölgelerine kaçıyor. Etiyopya ve Kenya’nın buluştuğu sınırda kurulan Dadaab Kampı’nda, 380 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor. Kuraklık sebebiyle binlerce hayvan telef olurken temiz içme suyu da bitme noktasına geldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz