Ezine'de Tarihi Eser Operasyonu

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi değeri olduğu tespit edilen 7 adet eser ele geçirildi.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi değeri olduğu tespit edilen 7 adet eser ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce, Dalyan köyünde ikamet eden E.T'nin evinde, kaçak kazı sonucu çıkarılan tarihi eser niteliği olan malzemeler bulunduğu ihbarının alınması üzerine operasyon düzenlendi.

Adli makamlardan alınan arama kararıyla E.T'nin evinde yapılan aramada, eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen bir adet metal sikke, bir adet aslan figürlü metal obje, iki adet metal küpe, iki adet altın olduğu değerlendirilen obje ile bir adet cam eser olmak üzere toplam 7 adet tarihi eser ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Tarihi eserler, cumhuriyet savcısının talimatı ile Çanakkale Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Şüpheli E.T ise ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz