Ezo Gelin'in hayatı dizi oluyor

Adı sevgi, aşk, gurur, onur, güzellik, memleket özlemi ve sabır ile özdeşleşen Ezo Gelin'in hayatının dizi olacağı ve dizide Ezo Gelin'i oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın canlandıracağı bildirildi.

Film Yapımcısı Yaşar İrvül, yaptığı açıklamada, Orhan Elmas'ın eseri Ezo Gelin'in haklarını 8 yıl önce satın aldıklarını söyledi. Eseri dizi yapmaya karar verdiklerini ve dizi için kadro belirleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden İrvül, şöyle konuştu: "Dizide Ezo Gelin'i en iyi canlandıracak kişinin Nurgül Yeşilçay olduğunu düşündük ve kendisi de bu teklifimizi kabul etti. Dizinin çekileceği yer konusunda biraz tereddütte kaldık. Gaziantep halkı ve başka bir kentimiz dizinin kendi şehirlerinde çekilmesini istiyor. Ancak biz hikayesine uygun olarak diziyi büyük ihtimalle Gaziantep'te çekeceğiz. Önümüzdeki hafta kente gelerek yetkililerle görüşmeler yapacağız."

Reklam
Reklam

Yaşar İrvül, Ezo Gelin'in dizide günümüze uyarlanacağını ve dizinin çekimlerine eylül ayı sonunda başlamayı düşündüklerini belirtti. Dizinin 78 bölüm olarak planlandığını ifade eden İrvül, birçok kanalın diziyi yayınlamak için kendilerine teklif getirdiğini kaydetti.

İrvül, senaristliğini Ahmet Yurdakul'un yapacağı dizinin kendileri için çok önemli olduğunu ve dizinin büyük yankı uyandıracağını ifade etti.