F Tipi Cezaevi önünde protesto

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, cezaevinde mahkumlara verilen disiplin ve görüşme yasaklarını Kocaeli...

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, cezaevinde mahkumlara verilen disiplin ve görüşme yasaklarını Kocaeli 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu önünde protesto etti.

Otobüsle Kocaeli 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu önüne gelen grup, taşıdıkları pankartlarla bir süre slogan attı. İHD İstanbul Şube Sekreteri Ümit Efe, burada yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki mahkumlara verilen disiplin cezalarını ve görüşme yasaklarını protesto etmek için İstanbul'dan Ankara'ya sürecek bir eylem başlattıklarını söyledi. Söz konusu olumsuzlukların yaşandığı cezaevleri için eylem yaptıklarını belirten Efe, Gebze M Tipi Cezaevi'nden sonra bugün de Kocaeli 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda toplandıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kocaeli 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda, 45 mahkuma 100 yıl disiplin cezası ve görüş yasağı verildiğini savunan Efe, ''Bu, insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Buna bir önce son verilmesi gerekir.'' dedi.

Açıklamanın ardından, gruptaki bir kişi, üzerinde '45 kişiye 100 yıl disiplin cezası ve görüş yasağı verildi' yazılı pankartı cezaevi girişine koydu. Bu sırada, bir infaz koruma memuru ise bunun yasal olmadığını belirterek, gruptakilerle kısa süre tartıştı. Gruptakilerin dağılması üzerine infaz kurumu memuru, pankartı bulunduğu yerden alarak çöp kutusuna attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: