F1 için PR kampanyası başlatılacak

(TürkiyeF1.com) - F1 patronu Bernie Ecclestone'un, Formula 1'in imajına yönelik halkla ilişkiler ve reklam kampanyası başlatabileceği ifade edildi. F1 kaynakları, Ecclestone'un güçlü bir PR hizmeti oluşturarak Formula 1'in imajını canlandırmak için harekete geçmek üzere olduğunu ileri sürdü.

Dünyanın en prestijli motorsporlarının zirvesinde yer alan Formula 1, getirilen yasaklamalar ve sınırlandırmalar nedeniyle uzun süredir çeşitli kesimlerin eleştiri oklarıyla karşı karşıya durumda. Ecclestone da, özellikle motor teknolojisine yönelik sınırlamalar ve diğer teknik yasaklamalar nedeniyle özellikle taraftarlarca F1'in gittikçe heyecandan uzaklaşan bir spor dalı haline getirmekle suçlanıyor.

Reklam
Reklam

Kaynaklar, Ecclestone'un, eleştirilerin artmasından sonra F1'in imajını yeniden canlandırmak ve daha cezbedici hale getirmek için harekete geçmeye sevkettiğini belirtiyor.

Bu arada Autosport dergisi editörlerinden Matt Bishop da, Ecclestone'un, motor teknolojisine ilişkin sorunun çözülmesinin ardından, PR kampanyasına başlayacağını belirtti.

Öte yandan ABD'deki NASCAR ve IRL serileri düzenli olarak kendi PR hizmetlerini gerçekleştiriyorlar.