F1'in kalbi Milano'da attı

(TurkiyeF1.com) - Formula 1'deki teknik düzenlemelerin gelecekte nasıl olacağı konusunda süren hararetli tartışmalarda çözüme yaklaşılabileceğini gösteren bir toplantı Milan'da yapıldı. Bütün takımların patronları ve yedi otomobil üreticisinin temsilcileri 2008 ve sonrasında uygulanacak kurallarla ilgili tartışmak üzere FIA başkanı Max Mosley'le bir araya geldiler.

Kesin bir sonuca ulaşılamamakla beraber, herkes bu toplantı sayesinde önemli ilerlemeler kaydedildiği konusunda hem fikir. Mosley Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada "Uzun bir zamandan beri ilk kez hepimiz bir araya geldik ve toplantının atmosferi yapıcıydı. Tam bir uzlaşmaya varmak için kesinlikle daha sık bir araya gelmeliyiz, ama iyi bir anlaşmaya varabileceğimize gerçekten ikna oldum."

Reklam
Reklam

Toplantıya Mühendislik Direktörü Patrick Head'i gönderen Frank Williams The Guardian'a yaptığı açıklamada "Her yönüyle iyi bir toplantı oldu. Aerodinamik (ve arka kanatlardan oluşan türbülansın arkadaki otomobilin geçiş yapabilecek kadar yaklaşmasını nasıl engellediği) konusu ana mesele olarak gözüküyor. FIA ve takımların ileride bu konuyla ilgili olarak bir araya geldiğini görebilirsiniz." dedi.