Faaliyetleri Mahkeme Kararıyla Durdurulan Firmaya Vatandaştan Tepki...

nda maden çıkarmak için çevrede yol açan, kazı yapan bir firmaya karşı açtıkları davayı kazanan vatandaşlar, şirketin çalışmalarının durdurmamasına tepki

nda maden çıkarmak için çevrede yol açan, kazı yapan bir firmaya karşı açtıkları davayı kazanan vatandaşlar, şirketin çalışmalarının durdurmamasına tepki gösterdi.

Gölbaşı Karaali Mahallesi'nde faaliyette bulunan şirkete açtıkları davayı kazanmalarının ardından vatandaşlar, firmanın faaliyetlerini sürdürmesine protesto etti.

Ankara 11. İdari Mahkemesi'nin söz konusu firmanın çalışmalarıyla ilgili verdiği kararın Kaymakamlık ve Jandarma yoluyla firma yetkililerine tebliğ edilmesine rağmen, halen çalışmaların sürdüğünü gören Karaaliler Mahallesi sakinleri, firmanın faaliyette bulunduğu bölgeye gelerek tepkilerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Oldukça sinirli olduğu görülen vatandaşları Jandarma ekipleri sakinleştirdi.

Ankara İl Genel Meclis Üyesi Aydın Gülhan da yaptığı açıklamada, 5 yıldan beri doğanın katledildiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Karaali'de maden üzerine taş çıkartan bu firmanın faaliyetleri idari mahkeme tarafından durdurulmuş ve kendilerine tebliğ edilmiştir. Ancak, halen çalışmaya devam etmektedirler. Gölbaşı Kaymakamlığımıza vekalet eden Bala Kaymakamımız da konuya hassas yaklaşmış, durdurma kararını jandarma aracılığı ile firma yetkililerine tebliğ ettirmiş, ancak halen faaliyetini durdurmamıştır. Bunun üzerine yapılan ihbarlarla birlikte 2 ayrı defa tutanak tutularak kaçak olarak çalıştığı tesbit edilmiştir.

Karaali'nin orman alanında çalışıyor, rastgele doğayı tahrip ederek, hiçbir tedbir almadan çevreye büyük kirlilikler oluşturuyor. Bu firmaya ait kamyonlar yollarımızı bozdu, çıkan tozlar yüzünden mahsullerimizde düşmeler oldu, tarlalarımızın da değeri azaldı. Bu firma, biran önce mahkeme kararına uymalı ve burasını terk etmelidir."

Reklam
Reklam

Karaali Derneği adına yargı sürecini takip eden Avukat Levent Orhan ve Avukat Bayram Gülhan ise tüm hukuk yollarının tükendiğini belirterek, şirketin tebliğ edilen kararı uygulamak zorunda olduğunu belirttiler.

Olay yerine gelen Gölbaşı Ahiboz Jandarma Karakol Ekipleri ise sinirli vatandaşlar ile konuşarak sakinleştirdi.

Vatandaşlar, Jandarma ekiplerinin şirket hakkında bir kez daha tutanak tutmalarının ardından olay yerinden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: