Fabrica’dan “Who is Peggy?” Koleksiyonu

Fabrica’nın genç sanatçıları, “Who is Peggy?” ürünlerini, orijinal bakış açısından esinlenerek hazırladı.

Dünyanın dört bir yanından gelerek Benetton’un iletişim ve araştırma merkezi Fabrica’da buluşan genç sanatçı ve araştırmacılar, “Venedik Peggy Guggenheim Koleksiyonu”nun 60. yılı anısına özel bir koleksiyon tasarladı. Küçük obje ve aksesuvarlardan oluşan “Who is Peggy?” koleksiyonu, Venedik Mimarlık Bieanli’yle eşzamanlı olarak satışa sunuldu. Fabrica’nın genç sanatçıları, “Who is Peggy?” ürünlerini, Peggy Guggenheim’ın sanata verdiği değer ve orijinal bakış açısından esinlenerek hazırladı.

Koleksiyonda yer alan ipek üzerine siyah-beyaz baskılı çantalardaki fotoğraflar, Peggy’nin hayatından çeşitli enstantaneleri gösteriyor. Üzerinde insan figürleri bulunan renkli defterler, Peggy’nin farklı sanat biçimlerini keşfetme merakına gönderme yapıyor. Zarif seramik daktilo, Peggy’nin mektup yazmaya olan tutkusunu, seramik kaseler ise yakın dostları olan köpeklerine sevgisini simgeliyor.

Reklam
Reklam

Peggy kimdir?
Babası 1912’de meydana gelen Titanik kazasında vefat edip kendisine yüklü bir miras bırakan Peggy Guggenheim, 1940’larda koleksiyonculuk serüvenine başladı. Paris, Londra ve New York gibi önemli sanat merkezlerinde yaşayan Peggy, kendini geliştirerek İtalya’nın en önemli müzesini yarattı. 20. yüzyılın ilk yarısında Amerika ve Avrupa’da üretilen sanat eserlerini barındıran Peggy Guggenheim Koleksiyonu; New York, Bilbao ve Berlin’deki müzeleri de işleten Solomon R. Guggenheim Vakfı’na ait bulunuyor. 1980’de Peggy Guggenheim’ın Palazzo Venier dei Leoni’deki evinde açılan müze, Peggy’nin kişisel koleksiyonu, Gianni Mattioli koleksiyonu ve Nasher Heykel Bahçesi’nin yanı sıra geçici sergilere ev sahipliği yapıyor.