Fabrika-i Hümayun ikinci eğitim öğretim yılına başlıyor

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu, ikinci eğitim öğretim yılına 26 Eylül tarihinde başlayacak. 19....

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu, ikinci eğitim öğretim yılına 26 Eylül tarihinde başlayacak.
19. yüzyıl sanayi arkeolojisinin mihenk taşlarından biri olan Fabrika-i Hümayun'u Avrupa’nın sayılı tasarım okullarından biri haline getirmeyi hedefleyen Faruk Saraç, yeni dönem Moda Tasarımı Sertifika Programı Mülakat Sınavı'nı kendisi yaptı. Bu dönem sadece 30 şanslı öğrencinin alınacağı sertifika programında bazı dersleri Faruk Saraç verecek.
Ünlü tasarımcı Faruk Saraç, 30 yıllık mesleki birikimini paylaşarak geleceğinin tasarımcı ve modacılarını yetiştirmek istediğini ve insan yetiştirmenin ayrı bir sanat olduğunu söyledi.
Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nda velilerle de bir araya gelen Saraç, okulun bir vakıf okulu olduğunu, Bursa'nın bir değeri olan Fabrika-i Hümayun'a ve Tasarım Meslek Yüksek Okulu'na bütün Bursalıların sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Saraç, geçen yıl olduğu gibi bu yılda 10 yaşından önce yetim ve öksüz kalmış çocuklar ile şehit çocuklarına gerekli burs desteğinin sağlanacağını yineledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz