Facebook HP ile dalga geçti

WebOS işletim sistemi ile büyük bir başarısızlığa uğrayan HP, bu işletim sistemini satmak için Facebook ile masaya oturdu.

1.2 Milyar Dolar isteyen HP, Facebook tarafından alay konusu oldu.
Hatırlayanlar bilir. HP, Palm şirketini satın alarak WebOS işletim sistemine sahip oldu. Bu işletim sistemine çok bel bağlayan HP, verdiği kararlarla büyük bir başarısızlık elde etti. HP, bunun üzerine bu işletim sistemini satmaya karar verdi. Geçen gün Facebook ile masaya oturan HP, hiç beklemedik bir tepki ile karşı karşıya kaldı.
HP, aldığımız duyumlara göre, WebOS işletim sistemi için 1.2 Milyar dolar istedi. Bunu duyan Facebook yöneticileri, bu teklife katılarak güldüler ve toplantıyı o an bitirdiler. Bu esasında oldukça trajik komik bir olay. Çünkü HP, Nisan 2010 yılında Palm şirketini satın almak için 1.2 Milyar dolar ödemişti. HP Touchpad’in başarısız olması, WebOS işletim sistemini bitirdi. Bunu bilen HP, bu işletim sistemi için fiyatını düşürmemesi alay konusu oldu.
HP, WebOS’u pazarlamak için Bank Of America Merrill Lynch yatırım bankasından yardım aldı. Söylenenlere göre Amazon, RIM, Samsung, IBM, Oracle ve Intel bu işletim sistemini almak için ilgilendiler. Bu firmalar bu işletim sistemi için 500 Milyon Dolar’lık bir bütçe ayırmışlardı. Bu HP için çok azdı. Bu yüzden de WebOS’un gelişimini devam ettirmek için 9 Aralık 2011 yılında bu işletim sistemi açık kaynak kodlu işletim sistemi kategorisi olarak değiştirildi.
[** **](http://www.scroll.com.tr/62786/2011in-korsan-magduru-oyunlari-belli-oldu/)