Facebook neden açılmıyor? Facebook engellendi mi?

Kullanıcılar Facebook neden açılmıyor sorusuna yanıt arıyor. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlamaların ardından Facebook'a erişimde sorun yaşayanlar Facebook engellendi mi diye merak ediyor.

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından Facebook'a erişmekte sorun yaşanmaya başladı. Facebook'a erişmekte yaşanan sorunların akabinde kullanıcılar, Facebook neden açılmıyor, sorusuna yanıt arıyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Facebook, erişimde yaşanan sorun hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Daha önce BTK tarafından yapılan engellemeler akıllara gelirken, böyle bir durum olmadığı anlaşıldı. Peki Facebook neden açılmıyor? Facebook engellendi mi? Merak edilen soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

BTK'DAN FACEBOOK AÇIKMASI

Kullanıcıların Facebook'a erişememesi sonrasında Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu (BTK) açıklama yaptı ve Facebook yahut Instagram'a yönelik herhangi bir erişim engelleme kararı bulunmadığını bildirdi. BTK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada; "Bu sabah saatlerinde sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram’a ulaşılamadığına ilişkin haberler internet siteleri ile sosyal paylaşım sitelerinde yoğun olarak yer almıştır. Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram’a yönelik olarak herhangi bir erişim engelleme kararı bulunmamaktadır. Facebook ve Instagram’a erişimin mümkün olmamasının bu paylaşım sitelerinden kaynaklandığı ve kısa süre sonra bu sitelere erişim sağlandığı görülmüştür." " denildi.

Öte yandan kullanıcılar da BTK internet sitesine girerek bir sitenin engellenmiş olup olmadığını öğrenebiliyorlar.

FACEBOOK'A NEDEN ERİŞİLMİYOR?

Kullanıcılar Facebook'a erişemezken, bu platforma erişebilmek için nasıl bir yol izleyeceklerini bilmek, öğrenmek istiyorlar. Bu tarz erişim sorunları yaşandığında kullanıcılar tarafından uygulanan yöntemler zaman zaman kullanıcıların zarar görmesine neden oluyor. Bazı uygulamalar zararlı virüslerin hesaplarına yahut kullandıkları cihazlara geçmesine neden olabiliyor. Erişim sorununun Facebook'un kendi sistemlerinden kaynaklandığı düşünülüyor ve bu sorunun gün içerisinde çözülmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam