Facebook profillerine video özelliği geliyor

Sosyal medya devi Facebook yeni yıla yeni özellikleriyle giriyor. Hem ülkemizde hem tüm dünya çapında en fazla kullanılan sosyal medya platformu Facebook'ta profil videosu dönemi başlıyor.

Yeni özelliklerini arka arkaya duyurmaya başlayan Facebook, kullanıcıların profillerini renklendirecek yeni bir uygulamaya imza attı. En son ‘Canlı yayın özelliğini onaylanmış sayfalara açtı‘ haberiyle kullanıcılarına sürpriz bir uygulamanın haberini veren, Facebook ekibi, video konusunda da yeni adımlar atmaya devam ediyor. Daha önce Google ve YouTube pazarına rakip olarak videolara 'embed kodu' üzerinden ulaşma imkanı sağlayan Facebook'un yeni uygulaması ile profillere fotoğrafa ek olarak videoda eklenebilecek. Ancak Facebook'taki profil video özelliği şimdilik sadece mobil cihazlar için geçerli olacak.

Reklam
Reklam

Sayfanızda bulunan profil fotografını video olarak kullanmanıza izin veren Facebook‘un son geliştirmesi ile profil fotoğrafı yerine profil videosu kullanabilecek. Profil fotoğraflarının güncellenmesi için kullanılan galeriden yükle, yeni fotograf çek gibi seçeneklerin yanına video ekleme özelliği de eklenecek. Peki, bu yeni uygulamadan tüm kullanıcılar yararlanabilecek mi? Facebook'un şimdilik iOS 9 ve iPhone 6 ve üstü modeller için kullanıma açılan uygulama ilerleyen günlerde diğer kullanıcıların da kullanımına açılacak. Facebook'un yeni uygulaması ile profillerin daha hareketli bir hal alması bekleniyor.

FACEBOOK PROFİL VİDEOSU NASIL YÜKLENİR?

Facebook profil fotoğrafı yerine konulan videoların uzunluğu en fazla 7 saniye olabiliyor. Peki, Fabeook profil videosu nasıl konuluyor? Şimdilik yalnızca mobilden kullanılan bu uygulama için yapmanız gerekenler ise oldukça kolay. Facebook’u açıyorsunuz ve profilinize girdikten sonra profil düzenleme seçenekleri arasında "Yeni Bir Profil Videosu Çek" seçeneğine dokunuyorsunuz. Klasik video çekim ekranı geliyor. Videonuzun dilediğiniz kısmını atabiliyor, sesi çıkarabiliyorsunuz. Videonuzun nasıl olduğunu ise önizleme seçeneği sayesinde görebiliyorsunuz.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: