Facebook ve Instagram saldırısını Lizard Squad üstlendi

Daha önce Sony, Xbox, Malezya Havayolları'na gerçekleştirdiği siber saldırılarla gündeme gelen Lizard Squad, Instagram ve Facebook saldırılarını da üstlendi.

Son dönemde düzenledikleri siber saldırılarla adını duyuran Lizard Squad adlı hacker grubu, Facebook, Instagram ve Tinder'i etkileyen erişim kesintisinin taraflarından yapılan siber saldırı sonucunda yaşandığını öne sürdü. Sony PlayStation Network (PSN), Microsoft Xbox Live oyun platformları ve Malezya Havayolları'na siber saldırılar düzenleyen Lizard Squad, saldırıyı gerçekleştirme sebeplerini açıkladı.

Anonymous ve Guardians of Peace adlı örgütlerle bağlantılı olduğu düşünülen Lizard Squad, Facebook, Instagram ve Tinder'ın yaklaşık bir saat kararmasının ardından Twitter üzerinden açıklama yaptı. Lizard Squad erişim kesintisinin yaptıkları siber saldırı nedeniyle yaşandığını öne sürdü. Bazı haber kaynakları Lizard Squad'ın Facebook ve Instagram'a DDOS saldırısı düzenledikleri iddia etti.

Reklam
Reklam

SALDIRIYORUZ, ÇÜNKÜ YAPABİLİYORUZ!

İngiltere ve Finlandiya'da kısa süre önce iki üyesi gözaltına alınan Lizard Squad'ın motivasyonu kesin olarak bilinmiyor. BBC Radio Five Live programında açıklama yapan 'Member Two' adlı Lizard Squad üyesi, 'yapabildikleri için saldırılar düzenlediklerini' söylemişti.

Member Two, Sony ve Microsoft gibi firmaların 'siber saldırıları önleyebilecek seviyede olması gerektiğini' savunmuştu. Yılbaşında düzenlenen saldırı hakkında da içlerinin rahat olduğunu belirten Member Two, 'yılbaşı günü çocukların konsolları veya yeni oyuncaklarıyla oynadıkları bir gün olarak kabul edilmek zorunda değil' yorumunda bulunmuştu.

Örgütün Machinima şirketine saldırı düzenleyen üyelerinin isimleri de Criminal, Jordie, Pain ve Plague olarak belirtilmişti.