Facebook yeni özelliğiyle etkinlik rehberi olacak

Bu gece dışarı mı çıkmak istiyorsunuz? Sadece Facebook’a bakın. Geliştirilen Facebook Events özelliği ile yakınlarınızdaki partilerden ve etkinliklerden haberdar olacaksınız.

Arkadaşlarınızla bağlantı kurmada ve iletişim sağlamada en büyük yardımcınız olan Facebook, artık sosyal hayatınızın da rehberi olacak. Yeni geliştirilen Facebook Events özelliğiyle, yakınınızda bulunan etkinliklerden haberdar olabilecek, ilgi alanlarınıza göre oluşturulacak etkinlik önerilerini görebileceksiniz. Facebook’un “Etkinlikler” bölümünde yapacağı bu büyük değişiklikler sosyal yaşamınızı tamamen etkileyecek. Böylelikle ilginizi çekebilecek etkinlikleri daha kolay bulabilecek ve bu etkinliklerde sosyalleşmeyi artırmak mümkün olabilecek.

Reklam
Reklam

Facebook’un hali hazırda bulunan özellikleriyle arkadaşlarınızın etkinliklerini görmek mümkün. Hatta arkadaşlarınızın davetleriyle canınızın daha fazla sıkılması da. İlgilenmediğiniz etkinlik bildirimlerinin kullanıcıların ilgisini çekmediğini fark eden Facebook yeni bir özellik geliştiriyor. Bu özellik yeni arayüzü ile şimdilik sadece Facebook’un iOS uygulamasında mevcut.

YENİ ÖZELLİKLE BİRLİKTE ETKİNLİK BULMAK ÇOK DAHA KOLAY

Bu uygulamanın getirdiği en büyük kolaylık, yakınınızda bulunan etkinliği arayabilme ve bunu farklı kategoriler için yapabilme özelliği. 10 büyük şehir için geliştirilen bu özellikle, etkinlikleri “Müzik”, “Yeme & İçme”, “Gece Hayatı”, “Spor & Fitness” ve “Performans Sanatları” gibi başlıklar altında arayabilmek mümkün. Ayrıca kullanıcının datalarına ve kullanım geçmişine dayanılarak oluşturulan “Sizin İçin Önerilenler” kısmıyla da ilgi çeken etkinlikler yakalanabilecek.

Birçok teknoloji uzmanına göre Facebook gibi bir devin bu hamlesi sosyal medya alanında bir boşluğu dolduracak. Facebook’un geniş kullanıcı tabanı ve mobildeki popülaritesi şirkete büyük bir avantaj sağlayacak.

Reklam
Reklam

Yeni “events discovery” özelliği Facebook iOS uygulamasının en yeni güncellenmesinde mevcut. Android ve masaüstü versiyonları bir süre sonra aktif olacak.

FACEBOOK HABERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler: