Facebook'un Filmi 5 Yaşında! The Social Network Hakkında Çok İlginç 10 Gerçek

Dünyadaki en güzel kartvizitin Zuckerberg'de olduğunu öğrendik misal: '' I'm CEO. Bitch. ''

  1. Oynadığı isimle gerçek hayatta tanışan tek kişi; -eh, tabii ki Justin Timberlake :)

Aşırı hayran olduğumuz sevgili megastar Justin Timberlake, filmde Sean Parker'ı oynamıştı.

Sean Parker, hani dünyanın müzik dinleme ve internetten dosya indirme anlayışını komple değiştiren Sean Parker; Napster'ın kurucusu olan :)

Reklam
Reklam

Filmde canlandırdığı insanla gerçek hayatta tanışan da yalnızca Justin Timberlake'ti...

Mark Zuckerberg'le hiç tanışmamasına rağmen onu oynayan Jesse Eisenberg ise, Timberlake'i bir adım arkadan takip ediyordu: Eisenberg'in kuzeni o yıllarda Facebook ana ofisinde tasarımcı olarak çalışıyordu.2. Film Harvard Üniversitesi'nde geçiyordu da...

...tüm o gerçekçi binalara, çok Harvard'mış gibi görünen odalara, öğrenci kulüplerine rağmen (12buçuk yaşından beri Harvard Üniversitesi'nde olduğumuz için iyi biliriz); film Harvard Üniversitesi'nde değil, bir film platosunda çekildi.

Harvard Üniversitesi 1970 yılında beyazperdede olan Love Story'den beri, üniversitede Hollywood filmlerine izin vermiyor. Kampüse çok zarar vermiş Love Story ekibi :/3. David Fincher, filmdeki sahnelerin duyguları gerçekçi yansıtması konusunda -fazla- ısrarcıydı.

Örneğin filmin en başındaki bu sakat ayrılık sahnesi, David Fincher'ın aklındaki duygu durumuna birebir oturabilmesi için, tam 99 kere tekrarlandı!4. Natalie Portman her yerde... Bazen başrol, bazen danışman, bazen de Harvard öğrencisi :)

Filmin hikayesinin geçtiği yıllarda Natalie Portman gerçekten de Harvard Üniversitesi'nde öğrenciydi!

Reklam
Reklam

The Social Network'te rol almadı ama, o dönemki öğrenci yurdu muhabbetlerinin gerçeğe en yakın şekilde yazılabilmesi için, filmin senaristi Aaron Sorkin'e danışmanlık verdi :)5. Jesse Eisenberg tam da bir Facebook insanı değildi, filmin çekimleri başlayana kadar en azından.

Facebook dünyayı kasıp kavuruyordu, Jesse Eisenberg Mark Zuckerberg'ü oynayacaktı. Gelin görün ki; Jesse Eisenberg'ün bir Facebook hesabı bile yoktu o esnada!

Eisenberg, Facebook hesabını -rolüne daha iyi hazırlanabilmek için herhalde- filmin çekimleri başlamadan 2 hafta önce açtı. Çekimler boyunca çok sık kullandı.

Ama filmin çekimleri bittiği gibi de hesabını kapattı gitti.6. O tişörtler... Kapşonlular... Ne kadar da gerçekçiler değil mi?

Çünkü gerçekler :)

Reklam
Reklam

Filmin yapımcıları, Mark Zuckerberg'in o yıllarda Harvard Üniversitesi'nde giydiği tişörtleri ve kapşonluları filmde kullanılmak üzere Zuckerberg'den rica ettiler.

Zuckerberg de kırar mı hiç tabii...7. David Fincher'ın küçük şirin çılgınlıkları :)

David Fincher'ın kült filmi Fight Club'ı haksız yere Oscar'sız bıraktılar belki, ama David Fincher Tyler Durden'ı Oscar'sız bırakmadı :)

Filmde Mark Zuckerberg'ün sanat ödevini yapmak için Facebook'taki profillerden resim aşırdığı anı hatırlıyor musunuz? Kimin Facebook profiline baktığını hatırlıyor musunuz peki? TYLER DURDEN !8. Winklevoss biraderlere gelelim...

Facebook'un asıl fikir babası olduğunu iddia eden Winklevoss kardeşler...
Pek de yakışıklılardı, filmi izleyen kız arkadaşlarımız ikizlerin düştüğü duruma biraz üzülmüşlerdi bu yüzden.

Reklam
Reklam

Winklevoss biraderlerin ikisini birden tek bir kişinin oynadığını biliyor muydunuz peki?
Armie Hammer!9. Peki ya filmdeki en küçük rollerden birinde acayip bir kadını görmüş olmamız?

Yine filmin başlangıcındaki sahnelerden birinde, Sean Parker'ın üzerinden kalkıp banyoya giden Stanford kapşonlu, Stanford külotlu kızı hatırladık mı?

Ya biz o kızı nerden hatırladık sahiden?

Dakota Johnson o.
Fifty Shades of Grey'in bazı sahnelerini Google'layıp durmamızın sebebi olan kadın :)10. Mark Zuckerberg'in kartvizitini tekrar hatırlayıp, tekrardan hayran kalalım bu maddede de.

vay arkadaş...