Facebook’un yeni özelliği haber sitelerini çok kızdıracak: O özellik için tıklayın!

İşte böyle başlıklara sahip linkler çok yakında Facebook tarafından silinecek...

Rick T Cartman / Mynet Haber

"Samandıra’da Flaş Gelişme!" , "Canlı Yayında Çocuğu Böyle Kaptı! (+18)", "İşte Efsane Olan O Fotoğraf!" , "Şahin Köpeğe Böyle Saldırdı!"

ya da "Gomez’in yeni adresi belli oldu!" Bir tıklıyoruz; Mario Gomez değil, Selena Gomez’miş meğer... (başlıklar muhtelif haber sitelerinden alınmıştır. Darılmaca gücenmece yok.)

Facebook zaman tünelinizde böyle başlıklar gördüğünüzde siz de kıl oluyor musunuz? Yine de çok merak ettiğiniz için tıklıyor musunuz? Tıkladığınız oluyor değil mi... Bizim de. Peki aynı bu başlıklara benzeyen, ama tıkladığınızda hack’lenmenize sebep olan binlerce linkin Facebook semalarında dolaştığının farkında mısınız?

Reklam
Reklam

"Kanepesinin altına baktığında gördüğü şeye inanamadı! ŞOK ŞOK ŞOK!" tadında, ve genelde İngilizce içerikli linkler bunlar. Resme ve başlığa aldanıyorsunuz, boş bulunduğunuz bir anda tıklıyorsunuz; link sizi spam yağmuruna tutulacağınız, belki de e-posta şifrenizi ve özel bilgilerinizi dahi kaybedebileceğiniz sitelere yolluyor. Sonra uğraş dur.

Ama artık uğraşmak yok, çünkü Facebook’un yeni önlem paketi var.

'Anti - Tık Tuzağı' sen çok yaşa!

Şöyle ki; Facebook artık kullanıcılar tarafından ’tık tuzağı’ olarak işaretlenen ve şikayet edilen linklerin başlıklarındaki kelimeleri, sıralamalarına da dikkat ederek depoluyor. Yeni ve henüz şikayet edilmemiş bir link eğer başlığında benzer kelimeleri, benzer sıralamayla bulunduruyorsa; Facebook bu linki otomatik olarak zaman tünellerinden kaldırıyor.

Hattâ bu önlem spam’ci kullanıcıları da elimine etmeye yönelik. Günde onlarca paylaşım yapıyorsanız, aralarından biri yanlışlıkla ‘tık tuzağı’ linklerden biri olmuşsa sorununuz yok. Ancak paylaşımlarınız sıklıkla spam içeriklerden oluşmaya başladıysa, yakında Facebook’tan atılabilirsiniz. Au Revoir!

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili ayrıntılı Facebook açıklaması burada.

Böyle linkler paylaşanlar!

Yakında siz şok olacaksınz...