Faciada yanıtsız kalan sorular

Buzdolabında ölü bulunan 4 kardeşin havasız kaldıkları için öldükleri açıklandı ancak hala soru işareyleri giderilmiş değil.

Konya’da derin dondurucu içinde ölü olarak bulunan 4 kardeşin ön otopsi sonucuna göre ölüm nedeni havasız kalmaları. Ancak amca Mustafa Üçer, aklına takılan soruları sıralıyor.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/konyada-tuyler-urperten-olum-4-kardes-ihmal-kurbani-mi-oldular/6451/166769/sayfa/1/)

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinde, kullanılmayan bir evde, derin dondurucu içinde ölü olarak bulunan 4 kardeşin cenazeleri, Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, ailelerine teslim edildi. Ön otopsi sonuçlarına göre, 4 kardeşin havasız kalarak hayatlarını kaybettiği ve şüpheli bir durumun olmadığı belirtilirken, çocukların amcası Mustafa Üçer ise soruyor: “Dolapta 3-4 saat kalmışlar. Benim mantığım almıyor, o dolabın kapağı nasıl kapandı? Çocuklar oraya nasıl girdi? Kapıyı üzerlerine nasıl örttüler?

Reklam
Reklam

Bu çocuklar o dolaba nasıl sığdı?”

Keçiören’deki Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemi, dün öğle saatlerinde tamamlandı. Cenazeler, kapı önünde bekleyen çocukların amcası Mustafa Üçer ve Ak Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz tarafından teslim alındı. Daha sonra da toprağa verilmek üzere Konya’ya gönderildi.

Otopsinin ardından yapılan ilk belirlemelerde, 4 kardeşin kaldıkları dolabın içinde havasızlıktan dolayı hayatlarını kaybettiği ve ölüm olayına ilişkin şüpheli bir durumun olmadığı kaydedildi. Adli Tıp Kurumu yetkilileri, kesin raporu, cesetlerden alınan kan ve doku örneklerinin incelenmesinin ardından hazırlayacak.

Çocuklar nasıl sığdı?

Ön otopsi sonuçları çocukların “havasızlık”tan dolayı hayatlarını kaybettiğini gösterirken, amca Mustafa Üçer ise şüpheli durumun hâlâ devam ettiğini söyledi.

Üçer, “Dolapta 3-4 saat kalmışlar. Benim mantığım almıyor, o dolabın kapağı nasıl kapandı? Çocuklar oraya nasıl girdi? Kapıyı üzerlerine nasıl örttüler? Onları bulduklarında iki büklüm yatıyorlarmış. Tek şüphem, bu çocuklar o dolaba nasıl sığdı” diye konuştu. Çocukların babası Mehmet Üçer’in kimseyle husumetinin olmadığını belirten Üçer, “Kardeşim karıncayı incitmez” dedi.

Reklam
Reklam

Kardeşinin yaşadığı evin bulunduğu bölgede kimsenin yaşamadığını söyleyen Üçer, “Beşinci çocuk yok. Dördü oraya nasıl girdi? Şüphem var” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: