Fadıloğlu: Fransa’nın kararı Batı’nın tarihinde utanç verici bir sayfa

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Fransa Ulusal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlerin cezalandırılmasını öngören...

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Fransa Ulusal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesini kınadı.

Fransa Senatosu tarafından alınan kararın, sadece Fransa’nın değil, kendisini özgürlük ve insan hakları savunucusu olarak ilan eden Batı’nın tarihinde utanç verici bir sayfa olduğuna dikkat çeken Fadıloğlu, “Düşünce özgürlüğü adına her gün bize ders vermeye kalkışan zihniyet, kendi uydurduğu bir yalana inanmayan herkesi suçlu ilan etmenin peşine düşmüştür.” dedi.

Reklam
Reklam

Bir yalanı savunmanın özgürlük ama aynı yalana karşı çıkmak ve onu eleştirmenin yasak haline getirildiğini kaydeden Fadıloğlu, “Bunu ne hukuk adına, ne adalet adına, ne de insanlık adına kabullenmek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Türk halkının, Fransız halkının selameti için tarihte en ağır bedelleri ödemiş bir halk olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, “Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü hazırlayan kapitülasyonların zor yıllarında Fransız halkına tanınmış özel imtiyazlardı. Bu imtiyazlar neticesinde ağır bedeller ödemiş Türk halkına karşı Fransız parlamentosunun geçirdiği Türkiye aleyhtarı yasanın tarihteki adı 'ihanet ve nankörlük yasası' olarak anılacaktır. Esasen bizler, bu güzel şehre 'Gazi' unvanını kazandıran onurlu mücadelenin çocukları olarak, bu zavallı zihniyetin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu zihniyet sadece kaba güce inanır, adalet duygusu yoktur. Bu zihniyet işgale inanır, barışı bilmez. Sömürgecidir, tarihin en karanlık ve utanç verici katliamlarına imza atmaktan bir an için olsun çekinmez. Haysiyet mücadelesi onlara yabancıdır. Toprağı için, inancı ve onuru için mücadelenin ne olduğundan habersizlerdir. Sonra da hiç sıkılmadan, hiç utanmadan, kendi alnındaki kara lekelere bakmaksızın, bir başkasının üzerine çamur sıçratmaya yeltenirler.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz