Fahri Korutürk Vapuru ve Katip Çelebi İskelesi hizmete alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışması tamamlanan Fahri Korutürk Vapuru ve Eminönü Katip Çelebi İskelesi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışması tamamlanan Fahri Korutürk Vapuru ve Eminönü Katip Çelebi İskelesi düzenlenen törenle hizmete alındı.
Hizmete alınan Eminönü Katip Çelebi İskelesi’nde düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, çok sayıda belediye yetkilisi ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, Büyükşehir olarak ulaşıma yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Hizmete alınacak Fahri Korutürk Vapuru ve Katip Çelebi İskelesi’nin önemine işaret eden Baştürk, vapurların İstanbul’un sembolü olduğunu aktardı.
Baştürk, “Her şehrin bir simgesi var. Marka şehirlerin simgesi var. Londra iki katlı otobüs gibi bunlar simgeleşmiş. Bunlar o şehirle birlikte anılır olmuş. İstanbul’un da şirketi Hayriye zamanından gelen vapurlar var. Bunlar kendine özgü ve İstanbul’la özdeşleşmiş vapurlarımız. Bunlardan bir tanesini onararak hizmete açıyoruz. Biz tarihe saygı geçmişe saygı ve estetik anlayışımız sebebiyle bu estetik anlayışın devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

5 SAATLİK PROGRAM KADİR TOPBAŞ’I HASTA ETTİ
Bu arada daha önce hizmete alma törenine katılacağı belirtilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise törene katılmadı. Basın mensuplarının Topbaş’ın gelmemesiyle ilgili merakını Genel Sekreter Adem Baştürk kürsüden yaptığı konuşmada giderdi. Planlamaya göre törene Belediye Başkanı Topbaş’ın katılacağını ve bu nedenle özürlerini iletmesini rica ettiğini belirten Baştürk, “Aslında bu töreni sayın başkanımız onurlandıracaktı. Ama biliyorsunuz dün basın mensuplarıyla Sultanahmet meydanı gezisi vardı. Zannediyorum basın mensubu arkadaşlarımız onu 5 saat sıcakta tutmuşlar ciddi rahatsızlığı var. Onun için onun adına ben gelmek durumundayım. Size, dinleyicilere, basın mensubu arkadaşlara selamları var.” dedi.
Konuşmaların ardından hizmete alınan Fahri Korutürk Vapuru ve Katip Çelebi iskelesi'nin açılış kurdelası kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz