Faili meçhul cinayetlerde paralel bağlantısı araştırılacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, faili meçhul cinayetlerde 'paralel yapı' bağlantısı olup olmadığını araştırmak üzere çalışma başlattı.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcılar, 2000-2013 arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili dosyalarda 'FETÖ/PDY' bağlantısı olup olmadığını inceleyecek.

Çalışmanın 2000-2013 arasındaki tüm faili meçhul cinayetleri kapsadığı öğrenildi. Bu kapsamda, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcılar, belirtilen dönemlerde kamuoyunda aydınlatılamayan ne kadar faili meçhul olay varsa dosyalarını tek tek inceleyerek maddi ve manevi cebir ilişkisi araştıracak.

Reklam
Reklam

Çalışma kapsamında incelenecek dosyalar arasında, 25 Şubat 2009'da Dikmen'deEmniyet Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın aracında ölü bulunması, hakim adayı Didem Yaylalı'nın 22 Ağustos 2013'te Fethiye'de bir otelde ölü bulunması, 18 Aralık 2002'de Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatın kaybetmesi ve 17 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan tarafından gerçekleştirilen Danıştay saldırısı da bulunuyor.

Savcıların yanı sıra Ankara patlamasında görevli Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terör şube polisleri soruşturmada görev alacak.

2000-2013 yıllarında işlenen faili meçhul cinayetlerden en önemlilerinden biri de Gaffar Okkan suikastiydi. Gaffar Okan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken hain bir saldırı sonucu 14 sene önce şehit edildi. Bu olay günümüzde de gizemini korumakta olup herhangi bir kesin bilgiye ulaşılamamıştır.

Reklam
Reklam

GAFFAR OKAN KİMDİR?

Ali Gaffar Okkan, Sakarya ilinin Hendek ilçesinde 1952 yılında doğdu. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi’nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Komiser Yardımcısı olarak atandı.

GAFFAR OKKAN SUİKASTI

Gaffar Okkan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflâtun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi.

Emniyet Müdürü'nün öldürülmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, cenazenin olduğu gün kepenk kapattı ve şehrin sokaklarında protesto yürüyüşü yaptı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: