Faili Meçhuller Davasının Tutuklu Sanığı Atağ, Tahliye Edildi

Diyarbakır’da görülen faali meçhul cinayetler davasında tutuklu yargılanan Korucubaşı ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil...

Diyarbakır’da görülen faali meçhul cinayetler davasında tutuklu yargılanan Korucubaşı ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın oğlu sanık Tamer Atağ tahliye edildi. Atağ'ın, 1994 yılında Cizre’de Temizöz’ün kurduğu ekipte görev aldığı ve Ramazan Uykur'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyordu.

Güneydoğu'da, 1993-1995 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili davanın görüldüğü duruşmaya devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı ve Korucubaşı Kamil Atağ'ın oğlu korucu Tamer Atağ, itirafçı Adem Yakin, Fırat Altun (Abdulhakim Güven) ve Hıdır Altuğ hazır edildi.

Reklam
Reklam

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıklara savunma için söz verildi. Mahkeme Başkanı Bekir Türksoy, Ramazan Uykur cinayetiyle ilgili yargılanan sanık Tamer Atağ’ın suç tarihinde askerde olduğu iddiasını araştırmak için Şırnak Askerlik Şubesi’ne yazılan yazıya verilen cevabı okudu. Türksoy, sanık Tamer Atağ ile ilgili Şırnak Askerlik Şubesi’nce gönderilen resmi belgede, Tamer Atağ’ın Şubat 1995 ile 1996 tarihleri arasında askerde olduğunun belirtildiği ve askerlik dosyasının gönderildiğini söyledi. Savcı sanıklardan Tamer Atağ’ın suçlandığı Ramazan Uykur cinayetiyle ilgili olarak suç tarihinde askerde olduğunun belirlendiği gerekçesiyle tahliye edilmesini, diğer sanıkların da tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mağdur avukatları, söz alarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Savunma yapan sanıklardan Tamer Atağ, iddia makamının mütalaasına katıldığını belirterek, tahliye talep etti.

Temizöz ise kendilerine iftira atıldığını iddia etti. Mahkeme, sanık avukatlarının savunmalarının ardından verdiği kısa aranın ardından Tamer Atağ’ın tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: