Failimeçhul Cinayete Gece Keşfi

Başiskele’de ormanlık bir alanda darp edilen ve olay sonrasında kaldırıldığı hastanede 6 ay 15 gün...

Başiskele’de ormanlık bir alanda darp edilen ve olay sonrasında kaldırıldığı hastanede 6 ay 15 gün sonra yaşamını yitiren işadamı Aydın Koçarslan’ın ölümü ile ilgili açılan davada, mahkeme olay yerinde gece keşif yapılmasına karar verdi.

Olay, Başiskele’de 20 Nisan 2008 tarihinde meydana geldi. Ormanlık alan içinde darp edilen ve kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde 6 ay 15 gün boyunca bitkisel hayatta kaldıktan sonra 10 Kasım 2008’de yaşamını yitiren Aydın Koçarslan’ın ölümüyle ilgili ailesinin isteği üzerine avukatları tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve dava açıldı. Olayla ilgili görülen ilk 2 duruşmanın ardından Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam olunan 3. celsede olay yerinde gece keşif yapılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Davanın üçüncü celsesi Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İlk duruşmada Koçarslan ailesi ve avukatları Hüseyin Acurman olay günü Aydın Koçarslan’ın yanında bulunan muhasebeci Ardahan A ile ilgili kuşkularını gündeme getirmiş, ifadelerinin çelişkili olduğunu savunmuştu. Mahkeme heyetinin aldığı karar uyarınca, ikinci duruşmaya Bahattin Ardahan A da katıldı. Ardahan A, olay günüyle ilgili bir şey hatırlamadığını, olay sırasında neler olduğunu bilmediğini, alanın çok karanlık olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, ikinci celsede duruşmayı 20 Kasım’a ertelerken Aydın Koçarslan ile Ardahan A’ya saldırı yapılan bölgede keşif yapılması kararı aldı. Meteoroloji’den olayın olduğu günün hava şartları ile uygun bir günün belirlenip gönderilmesi ve bildirilen günde olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. Dün görülen celsede, Meteoroloji Müdürlüğünden keşif ile ilgili olarak beklenen tarihin 28 Aralık 2012 olarak bildirildiği okunarak, duruşmanın 28 Aralık günü olayın olduğu yer ve saatte keşif yapılmasına ve yapılacak keşfin ardından duruşmanın 31 Ocak 2013 tarihinde görülmesine karar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: