''Fair-play içinde bir derbi olmasını diliyorum''

(A) Milli Futbol Takımı Antrenörü Oğuz Çetin, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi maçın fair-play içinde geçmesi dileğinde bulundu.

Oğuz Çetin, "www.ligtv.com.tr" adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, derbi maçların atmosferinin yüksek olduğunu belirterek, "Bu tip maçlarda, özellikle futbolcular çok fazla baskı altında oluyor. Burada herkesin kendi payına düşen sorumluluğu üstlenmesini, fair-play içinde bir maç olmasını diliyorum" dedi.

Her iki takımın da derbiye yüksek derecede konsantre olacağını belirten Çetin, "Ancak neticeyi etkileyen, performansı etkileyen sebeplerden biri, kaygılardır. Özellikle Türkiye'deki futbol ortamında endişeler ve kaygılar... Maç iyi gitmediği takdirde olabileceklerin kaygısı, futbolcuların performansını düşürebilir ki, bu yönden de Beşiktaş zor durumda" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Oğuz Çetin, iki takımda da bireysel yeteneği ön planda olan, neticeyi değiştirebilecek oyuncuların bulunduğunu, bu tür maçlarda daha sakin, sabırlı ve sinirlerine hakim olan tarafın her zaman avantajlı olacağını söyledi.

Çetin, "Beşiktaşlı taraftarların bir bölümü Fenerbahçe'ye yenilmek istediklerini beyan ettiler. Bu nasıl bir durumdur, size ilginç geliyor mu?" şeklindeki soruya, "Onların yenmek ve yenilmek istemelerinin bir önemi yok. O, onları bağlar. Biz biliyoruz ki sahaya çıkacak teknik ekip ve futbolcular, bu maçı kazanmak için oynayacak. Hangi takım olursa olsun, bu böyle olacak" yanıtını verdi.