Faiz analiz

Avrupa’dan İtalya ve İspanya tahvil alımı beklenirken,yurtiçinde TCMB’nin döviz satış ihalesinde miktarın ne geleceği önemli.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

TAHVİL PİYASASI YORUMU
Cuma günü tahvil bono piyasasındayüzde8,43 bileşik seviyesine kadargerileyen gösterge tahvilin bileşik faizi kapanıştayüzde8,52seviyesindeydi. Küresel piyasaları takip eden bono piyasasındatezgahüstünde ilk işlemleryüzde8,69/8,64 seviyesindeydi. Dünyadaikinci dip endişeleri ne kadar fiyatlanacaksa gelişmekte olan ülke piyasalarında ve bizde de o kadar fiyatlanacak. Kurdaki yükselişlerin devamı ise bonoda satışları artıran bir sebep olabilir.

Reklam
Reklam

DÖVİZ PİYASASI YORUMU
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin, ABD'yitemerrüde düşmenin eşiğine getiren politik sürtüşmelerin ardındanülkenin 1941 yılından bu yana "AAA" olan kredi notunu "AA+"yadüşürmesinin ardından dolar/TL haftaya 1.75'in üzerinde başlarken,döviz sepeti 2.14'ün üzerine çıkarak rekor seviyeye ulaştı. S&P Cumaakşamı yaptığı açıklamada, ABD'nin kredi notundaki düşüşe artan bütçe açığı ve borç yükünün neden olduğunu bildirdi. S&P'nin bu
adımı ABD hükümetinin, şirketlerinin ve tüketicilerinin borçlanma maliyetlerini artıracak. Bankalararası piyasada Cuma günü 1,7250/1,7580 bandında hareket eden Dolar/TL kapanış saatinde1,7370 seviyesindeydi. Sabah açılışta 1,7539/1,7550 bandındahareket ederken döviz sepeti 2,1340, Euro/Dolar ise 1,4377seviyesindeydi. Avrupa’dan İtalya ve İspanya tahvil alımı beklenirken,yurtiçinde TCMB’nin döviz satış ihalesinde miktarın ne geleceği önemli.