Faiz cephesi hareketlendi, gelişmeler beklentiler

Tahvil ve Bono Piyasası yurtiçi siyasi haberlere odaklanarak, yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri takip ediyor.

Cuma günü yüzde 19.25 seviyesine kadar gerileme yaşanmıştı.

Bir banka yetkilisi, üç günlük tatil nedeniyle yerli yatırımcıların 3 günlük pozisyon taşımak istemediklerine değinerek, yüzde 19.25 seviyesinden bir miktar kar satışı geldiğinin söylenebileceğini dile getirdi.

Yetkili, hafta sonu AK Parti'nin kapatılması ile ilgili çıkan haberlerle birlikte konunun bir parça dillenmiş olmasının piyasalara tam etki yapmasa bile, yeniden akıllara gelmesinin psikolojik olarak bir miktar rahatsızlık yarattığını bildirdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Seviye olarak da önümüzde yeni bir enflasyon verisi var. Hem de parti kapatma ile ilgili süreç ilerliyor. Bu konu ile ilgili haberler gelebileceği için yeniden temkinli seyre döndük. Piyasa açısından yüzde 19.60 bileşik seviyesi önemli. Bileşik faiz 19.80-19.50 seviyelerinde yeni bir bant oluşturmaya çalıştı. Dolar/YTL kurunda sert hareketler gözlenmezse yüzde 19.60 seviyesinden tekrar bir alım gelmesini bekliyorum. AK Parti davası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Kısa vadede ABD verileri var. Bu hafta için rakamlar takip edilecektir. Bu hafta ihale yok ve Hazine açısından rahat bir hafta olacak."

Reklam
Reklam

Yetkili, bileşik faizin aşağıda yüzde 19.20, yukarıda yüzde 19.60 olmak üzere bant aralığında hareket edebileceğini kaydetti ve yüzde 19.20 bileşik seviyesinin altında yüzde 18.80, 19.60 bölgesinin üzerinde ise 19.80 seviyesinin bulunduğu söyledi.

Hazine'nin gelecek hafta döviz itfasını karşıladıktan sonra ayı tamamlamış olacağına değinen banka yetkilisi, önümüzdeki ay gösterge kağıdın son ihracının gerçekleşeceğini hatırlattı ve Temmuz ile Ağustos itfalarının çok yüklü olduğuna değindi.

Yetkili, şu an için bono piyasasını esas etkileyecek haberlerin dış piyasalar ve siyasi haberler olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti yöneticilerinin, Anayasa Mahkemesi'nden partinin kapatılması ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a siyasi yasak kararının çıkmasını bekledikleri konuşuluyor.

Parti yetkililerinin, yeni bir parti kurmak için çalışmalarına devam ettiği ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile çok sayıda milletvekiline siyasi yasak gelmesi halinde genel seçimlere gidilmesi ihtimali olduğu belirtiliyor.

Erdoğan'ın seçimlere bağımsız olarak katılabileceği ve seçilince başka bir adla yeni bir parti kuracağı ifade ediliyor.

Reklam
Reklam