Faiz piyasası

Geçtiğimiz hafta oldukça volatil işlemlerin görüldüğü bono piyasasında bu hafta da volatilitenin devam etmesini beklemekteyiz.

Şubat ayının yüklü itfasının olduğu bu haftayapılacak ihaleler önemle takip edilecek ve faizler üzerinde belirleyici olacaktır. Hazine'nin Ocak ayında açıklamışolduğu üç aylık borçlanmayı içeren programından gelen talepler doğrultusunda Cuma günü 15.01.2020 vadeli fix kupon ödemeli tahvil ihalesi çıkartıldı. Bugün 3 yıl vadeli 3ayda bir fix kupon ödemeli tahvil ve 7 yıl vadeli 6 ayda birdeğişken faizli tahvil ihaleleri yapılacak. Yarın da iki tahvilihalesi lle borçlanma programına devam edilecek.

Reklam
Reklam

Hafta başında ihalelerin etkisiyle yükseleşin devamını beklediğimiz faiz oranlarında, haftanın diğer yarısında açıklanacak ve düşüş beklenen Ocak ayı enflasyon rakamı volatilitenin devamına etki edecektir. Bugün için 07.11.2012 vadeli benchmark tahvilde yüzde 8.20 bileşik önemli destek noktası burayı kırması durumunda yüzde 8.50 bileşiğe doğru yükseliş yaşayabiliriz. Aşağıda ise yüzde 8.05 direnç noktasını oluşturacaktır.

Halk Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil ve Bono Piyasası Raporu