Faizde yarım puanlık artış

ANKARA(ANKA)- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Mayıs ayında başladığı faiz artırımları sürecini bu ayda sürdürerek gecelik borçlanma faizinde 0.50 puanlık daha artırıma gitti.

Merkez Bankası bünyesindeki Para Politikası Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıya Kurul Üyeleri Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Erdem Başçı, Burhan Göklemez, M. İbrahim Turhan, Mehmet Yörükoğlu ve Abdullah Yavaş katıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre Kurul, Merkez Bankası bünyesindeki Bankalar arası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo–Ters Repo Pazarı'nda uygulanmakta olan gecelik borçlanma faiz oranının yüzde 16,25'ten yüzde 16,75'e artırılmasına karar verdi. Gecelik borç verme faiz oranının ise yüzde 20,25 düzeyinde sabit tutulması kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam

Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalar arası Para Piyasası'nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranının yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e artırılmasına, borç verme faiz oranının ise yüzde 23,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar verildi.

Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 19,25 düzeyinde sabit tutuldu.