Faizlerde keskin düşüş

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 13 Ocak 2010 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,33 puan düşerek yüzde 21,78'e geriledi.

Bu tahvilin basit getirisi de yüzde 22,96'dan kapandı.

Bu kağıdın dün kapanıştaki basit getirisi yüzde 23,33, bileşik getirisi yüzde 22,11 olmuştu.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik işlemler en düşük yüzde 16,25, en yüksek yüzde 16,50 ve ortalama yüzde 6,33'ten
yapılıyor.

Reklam
Reklam

Tahvil ve Bono Piyasası'nda uluslararası piyasalarda oluşan tedirginliğin azalması olumlu seyre neden oldu.

Eurobank Tekfen Sabit Getirili Menkul Kıymetler Birim Müdürü Bülent Mühür, özellikle yurtdışı piyasaların sakinleşmesi, petrol fiyatlarının 10 dolara yakın gevşemesi ve buna ek olarak ABD Merkez Bankası (FED) Ben Bernanke'nin bankacılık kesimi için fonlamanın uzatabileceği açıklamasının olumlu karşılandığını dile getirdi.

Bülent Mühür, gelişmekte olan ülke para birimlerinin güçlü olduğunun görüldüğüne de dikkat çekti.

Mühür, yurtdışı piyasalardaki olumlu seyrin bono piyasasının yüzde 22.00 bileşik seviyesinin altına gelerek, yüzde 21.75 bölgesine kadar gevşemesine neden olduğunun altını çizdi ve "Gelecek haftaki Hazine ihaleleri öncesinde bono faizlerinin daha fazla gevşemesini beklemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bono piyasasında en çok işlem gören 13 Ekim 2010 vadeli gösterge kağıt saat 14:40 itibari ile valörlü işlemlerde yüzde 21.75 bileşik seviyesinde bulunuyor.