Falezlerde bulunan 10 bina yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya

Turizmin başkenti Antalya'nın simgesi falezler üzerindeki 10 apartman ve 1 otel yıkılma tehlikesi gerekçesiyle 4...

Turizmin başkenti Antalya'nın simgesi falezler üzerindeki 10 apartman ve 1 otel yıkılma tehlikesi gerekçesiyle 4 Ekim'e kadar boşaltılması istendi. Bölgede yaşayan bina sakinleri apartmanlarda herhangi bir kaymanın söz konusu olmadığını, bölgenin rant elde edilmek amacıyla birilerine peşkeş çekildiğini iddia ediyor. Ayrıca vatandaşlar bölgenin bir yat limanına da çok uygun bir yer olduğunu düşünüyor.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Şirinyalı Mahallesi'nde bulunan Korsan Koy (Konserve Koyu)'da bulunan 10 apartman ve 1 otel Antalya Valiliği tarafından can ve mal güvenliği olmaması gerekçesiyle boşaltılması istendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen tebligatla bölgenin afet riski taşıdığı, binaların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi gerekçesiyle 4 Ekim'e kadar boşaltılması gerekiyor.
Alınan bilgiye göre koyda bulunan falezlerde ilk hareketlenmenin 2009 yılında gerçekleştiği, 2010 yılında da bu bölgeden farklı bir kütlenin denize kaydığı belirtildi. Bu bölgede yapılan çalışmalara göre komisyon kurularak, sondaj etüt çalışmaları yapıldı ve incelemelerin ardından Antalya İnşaat Mühendisleri Odası’nın verdiği karara göre binaların olduğu zeminde düşük hızla toptan bir hareketin olduğu bildirildi.
Ayrıca Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün hazırladığı jeolojik etüt raporunda bölgede iki ayrı problemin olduğu bölgenin kuzeyinde yer alan binalarda meydana gelen erozyon sonrası falezlerin kara tarafının gerildiği, 5 binada da denize doğru eğilmenin tespit edildiği kaydedildi. Bu çalışmaların ardından bölgede yaşayan 50 haneye 4 Ekim’e kadar binaların boşaltılması tebligatı yollandı.

Reklam
Reklam

‘KOYUMUZ BİRİLERİNE PEŞKEŞ İÇİN YIKILMAK İSTENİYOR’
Konserve Koyu’nda bulunan dairelerin birinde oturan Necip Kırkpantur, kendilerine belediyeden yazı geldiğini, en kısa zamanda bölgede bulunan tüm binaların boşaltılmasının istendiğini söyledi. Bölgede bulunan birkaç apartmanın 25 yıl önce yapıldığını ve bu apartmanların statiğe uygun olmadığını anlatan Kırkpantur, “O apartmandaki kişiler de binalarındaki sıkıntıları biliyor. 3 binada zaten 2 aile yaşıyor. Bunların en kısa zamanda tahliye edilmesi söz konusudur. Bunun dışında da bölgede kesinlikle bir hareket yoktur.” dedi.
3 farklı üniversitenin vermiş olduğu raporlarda kaymanın söz konusu olmadığını ileri süren Necip Kırkpantur, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece varsayımlar üzerinden gidiliyor. Afet işleri ve jeoloji mühendislerinin yapmış olduğu bir rapor vardır. Bu 5 raporda böyle bir tehlike gözükmemektedir. Kendi içlerinde bir rant olduğunu düşünüyorum. Bu bölge Antalya’nın en güzel bölgesidir. Tek yat limanı yapılacak bir bölgedir. Burada dönen oyunları engellemeye çalışıyoruz. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da burası için bize yardımcı olacağını düşünüyoruz.”

Reklam
Reklam

‘İSTİMLAK DUVARI YAPILARAK ÇÖZÜM OLABİLİR’
Konserve Koyu’nun Antalya’nın en güzel yerlerinden birisi olduğunu söyleyen bir diğer bina sahibi Sedat Türkbaş ise 21’nci yüzyılda burada yaşanan sıkıntıların istimlak duvarı yapılarak, falezlerin de doğal görüntüsü bozulmadan giderebileceğini ifade etti. Bölgede en büyük sorunun yağmur drenajı olduğunu dile getiren Türkbaş, “Burada kamu yöneticilerimiz en ufak bir risk dahil olsun almak istemiyorlar. Fakat falezlerin yapısı bozulmadan hanelerden para toplanarak yapılacak bir duvarla bu iş rahatlıkla çözülebilir. Biz 4 Ekim’den sonra nereye gideceğiz?” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz