Falezlerden tehlikeli atlayış

Türkiye'de ilk kez düzenlenen, dünyanın en zorlu sporlarından uçurum atlayışından heyecanlı kareler...

ANTALYA (İHA)- Türkiye'de ilk kez düzenlenen, dünyanın en zorlu sporlarından uçurum atlayışı, bir diğer adı yüksekten atlama (Red Bull Cliff Diving Series) yarışları, Atatürk Parkı'na kurulan özel platformda sporcuların atlayışlarıyla gerçekleşti.

Sporcuların en az 26 metre yükseklikten suya atlayarak 2.5 saniyede 90 kilometre gibi bir hıza ulaştığı, kontrol, akrobasi ve tehlike sınırlarının zorlandığı spor müsabakası olan Red Bull Cliff Diving, Antalyalılar'ın nefesini kesti. Kontrol, akrobasi ve tehlike sınırlarını zorlayan 12 sporcu birbirinden farklı 8 mevki ve 26 metre yükseklikten atlayış gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Atatürk Parkı'na kurulan platformdan, falezlerin üzerinden olduğu kadar denizden yatların üzerinden de yüzlerce kişi 2 saat süren yarışmayı izledi. Özel kurulan platformdan 26 metreden denize atlayan yarışmacılar, izleyenlerin yüreklerini hoplattı. Teknedeki jüri 3 tur yapılan her atlayış için ayrı ayrı uyum, kondisyon, su sıçratma, zorluk derecesi konularında puan verdi. Turlar sonunda jüriden en fazla puanı alan sporcular derecelendirildi.

Yarışlar sonunda Rus sporcu Artem Silchenko birinci, Kolombiyalı sporcu Orlando Duque ikinci ve İngiliz sporcu Gary Hunt üçüncü oldu.

Öte yandan 30 yaşındaki Türk sporcu Erinç Kuzucu'nun, sakatlanması nedeniyle yarışlara katılamadığı kaydedildi.