Fare düşse başı yarılır ne demek? Fare düşse başı yarılır TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Fare düşse başı yarılır ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Fare düşse başı yarılır ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Fare düşse başı yarılır ifadesinin anlamı nedir? Fare düşse başı yarılır ne demektir?

Fare düşse başı yarılır Ne Demek? Fare düşse başı yarılır TDK sözlük anlamı nedir?

  • Fare düşse başı yarılır TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Fare düşse başı yarılır TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bir yerin boş ve yoksulluk içinde bulunduğunu anlatan bir söz

Fare düşse başı yarılır ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

fare çıktığı deliği bilir fare deliğe sığmamış, bir de kuyruğuna (veya kıçına) kabak bağlamış fareler cirit atmak (veya oynamak)
Anahtar Kelimeler: