Farklı kültürler aşure gecesinde bir araya geldi

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilciliği Kadın Platformu tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle düzenlenen ‘Aşure Gecesi’...

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilciliği Kadın Platformu tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle düzenlenen ‘Aşure Gecesi’ farklı kültürlerden çok sayıda kişiyi bir araya getirdi. Hacıbaba Restaurant'ta yapılan etkinliği eski bakanlardan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Alevi toplumu temsilcileri, milletvekilleri, büyükelçiler, yabancı misyon mensupları, üniversite, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu Temsilcisi Arzu Ayasun, aşure günün tarih boyunca önlemli günlere tanıklık ettiğine dikkat çekere, bu güne adını veren aşurenin de Hz. Nuh'un kurtuluş gemisinde pişirildiğini belirtti. Kültürleri bir araya getirerek barış ve kardeşliğin aşuresini yapma düşüncesiyle bu geceyi düzenlediklerini aktaran Ayasun, "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı dünyanın dört bir tarafında diyalog faaliyetleri yürütüyor. Bu faaliyetlerde istisna tuttuğu hiçbir din, hayat tarzı ve insan yok. Farklılıkları zenginlik olarak kabul ediyor. Ötekileştirmeden öteki ile münasebete geçer." dedi.

Reklam
Reklam

CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Muhammet Çakmak da insanlığın çatışmaktan çok diyaloğa ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, diyalog hareketinin Anadolu'dan dünyaya yayıldığını belirtti. Çakmak, günümüzde biriken entellektüel malzemeyi aşure gibi bir araya getirip büyük bir geleceğe imza atılabileceğine dikkat çekti.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ da Hacı Bektaş-ı Veli'nin eserlerinde geçen bir bölümü anlatarak, Allah'ın Hz. Adem'i dünyanın 60 farklı yerinden getirilen topraktan yarattığını bildirdi. Allah'ın Hz. Adem'i isteseydi tek bir çeşit topraktan yaratabileceğini belirten Boztuğ, farklılıkları istediği için 60 çeşit topraktan yarattığını kaydetti. Boztuğ, farklılıkları kabul edip ona göre hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Milletvekilleri adına AK Parti Adana Millletvekili Fatoş Gürkan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in konuşma yaptığı gecede Dede Hüseyin Dede Kargın aşure duası yaptı. Daha sonra ortaya getirilen büyük bir kazanda konukların katkısıyla aşure yapılırken, gece Ankara'daki çeşitli üniversitelerde öğretimlerini sürdüren dünyanın dört bir tarafından gelen misafir öğrencilerin aşure ikramıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz