Farklı mekanlarda kitap okuma kampanyası

Osmancık'ta Türkiye DED tarafından “kitap okumanın önemine dikkat çekmek” amacı ile farklı mekanlarda kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Osmancık'ta Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Osmancık Karadenizliler Derneği ile Televizyon ve Sinema Seyircisi Hakları Derneği tarafından “kitap okumanın önemine dikkat çekmek” amacı ile farklı mekanlarda kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Osmancık Karadenizliler Derneği ile Televizyon ve Sinema Seyircisi Hakları Derneği tarafından yapılan çağrıyı dikkate alan kitapseverler tarihi Koyunbaba Köprüsünde buluşarak Kızılırmak Sahil Parkta birlikte kitap okudular.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili “kitap okuma zevki ve alışkanlığını kazandırmak” amacı ile okumaya, düşünmeye, sormaya, sorgulamaya açık olan herkese farklı mekanlarda kitap okuma çağrısı yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak Sahil Parkta yapılan okuma eylemine yapılan çağrı üzerine 150 kişinin katıldığını ifade eden Sekili şöyle konuştu:

“Okuma faaliyeti boş zamanlarımızda okunan ya da hobi gibi değerlendirilen bir olgu değildir. Sürekliliği olan ve zamanla önemli bir ihtiyacımız olması gereken bir eylemdir. Nasıl ki acıktığımız zaman yemek yeme ihtiyacı hissediyorsak, susadığımız zaman su içme ihtiyacı hissediyorsak, beynimizin açlığını gidermek için de kitap okuma ihtiyacı hissetmeliyiz.”

Sekili, okuma eylemlerinde kitap bağış kampanyaları da düzenleyeceklerini belirterek ayrıca eylemin etkinliğini artırma amacı ile ünlü yazarları okurlarla buluşturacaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: