Farklı Ülkelerin Folklor Ekipleri Dünya Barışı Için Bir Araya Geldi

 Farklı ülkelerden folklor ekipleri dünya barışı için 5. Kağıthane Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nde bir araya geldi.

Farklı ülkelerden folklor ekipleri dünya barışı için 5. Kağıthane Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nde bir araya geldi. Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 5. Kağıthane Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nde dünyanın farklı coğrafyalarından gelen folklor ekipleri yeteneklerini sergiledi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer, Kağıthane AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Kağıthaneliler katıldı. Türkiye, Rusya, Ukrayna, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya gibi ülkelerin halk oyunları ekiplerinin renkli görüntüler oluşturduğu festivalde konuşan Kılıç, her yıl farklı kültürlerin folklorik değerleriyle buluştuklarını belirterek, farklı coğrafyalardan gelerek, kendilerini yalnız bırakmayan ekiplere ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: