Faruk Saraç Tasarım MYO, Kolombiya Ekibine Tasarımı Anlatacak

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, moda tasarımı programı konusunda Kolombiya Mesleki Eğitim Kurumu’na eğitim verecek.Başbakanlık...

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, moda tasarımı programı konusunda Kolombiya Mesleki Eğitim Kurumu’na eğitim verecek.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Kolombiya Mesleki Eğitim Kurumu’na (SENA) işbirliği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Bursa’da bulunan Kolombiya heyetine 26-29 Kasım tarihleri arasında moda ve dizayn eğitimi verilecek. Program kapsamında Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Kolombiya heyeti, sıcak karşılamadan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Faruk Saraç, eğitimin Bursa ve Türkiye adına gurur verici olduğunu belirterek, “Hem Bursa, hem de benim okulum adına bu gurur verici. Kolombiya’dan kalkıp sadece eğitimin farklı bir yönünü kendi okulumuzda göstermekten farklı bir gurur duyuyorum.” dedi.

Bu zamana kadar Türkiye’de Fransa ve Kanada yazılımlarının kullanıldığına değinen Saraç, “Bizde moda tasarım denilince Türkiye genelinde Fransız ve Kanada menşeli yazılım programları ders veriliyor. Bizim burada açtığımız meslek okulunda ise yaptığımız çalışmalarımız kendi sistemimiz içine yönlendiriliyorr. Bunun içinde teorik ve pratik çalışmalar var. Biz 25 gün önce kendi okul başkanımızı orada bir araştırma yapması için Kolombiya’ya gönderdik. Bu sadece Başbakanlık ve TÜBİTAK’ın önderliğinde gelişen bir olay. Türkiye’de sadece moda tasarım üzerine bir okul istenince bizden kendilerine ilk tasarım meslek yüksekokulu olmamızda bir ayrıcalık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitimin Türkiye’de ilk olduğunu belirten Saraç, şunları söyledi: “Burada bütün heyet öğretim üyelerinin kalkıp gelerek bizim eğitim programımızı inceleyip, bizden ders almaları farklı bir övünç kaynağı. Çünkü biz bu zamana kadar yıllardır şunu yapıyorduk. Avrupa ne yapmış? Avrupa’da ki yazılım ve ders programlarını bizde kullanabilir miyiz? diye. Ancak şu anda Kolombiya’dan öğretim üyeleri ve heyeti geldi ve biz kendilerine ders vereceğiz. Böyle bir şey ilk defa oluyor. Bu eğitimde buranın uluslararası okul olması açısından çok önemli.”

Kolombiya heyetine 3 gün ders verileceğine dikkat çeken Saraç, “Bu tarihi ve eski Fabrikayı Hümayun’da, böyle bir okulda kendileri bizden ders alması çok ayrı bir konu. 3 ayrı bölümde kendilerine ders verilecek. Dikiş teknikleri, drapajlar olsun. Bu günde hocalarımız kendilerine Workshop sunacaklar.” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE MODADA ÖNCÜ

Kolombiya Mesleki Eğitim Kurumu’na (SENA) Eğitim Merkezi Organizasyon Temsilcisi Monica Gasca Monsolve de, güzel karşılanmaktan dolayı teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Son derece memnunuz, bu güzel ülkede sizlerin misafiri olmaktan. Bu ziyaretimiz sebebi bir süre önce bizim ülkemizi ziyaret eden uzmanlar oldu. Onlarla bir fikir birliğine vardık buraya bir gezi düzenleme konusunda. Tekstil, moda ve dizayn alanında ki gelişmeleri takip etmek amacıyla burada bulunuyoruz.”

Reklam
Reklam

Türk modasının son yıllarda çok ilerlediğini anlatan Monica Gasca Monsolve, bir çok alanda öncü olunduğuna dikkat çekerek, kendilerinin de buna yaklaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Ardından okulu gezen Kolombiya heyetine okul hocaları tarafından Workshop sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: