Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, GSO'yu Ziyaret Etti

Fas Ulaştırma Bakanı ve Kuneytra Belediye Başkanı Abdülaziz Rabah, "Türkiye, dünyada kendinden övgüyle bahsettiriyor" dedi.

Fas Ulaştırma Bakanı ve Kuneytra Belediye Başkanı Abdülaziz Rabah, "Türkiye, dünyada kendinden övgüyle bahsettiriyor" dedi.

Rabah, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaretinde, Fas'ta büyük reformların gerçekleştirildiğini belirtti. Türk iş adamlarını ülkesine yatırıma davet eden Rabah, "Allah'a şükürler olsun doğru adrese gelmişiz. İnşallah sizlerle büyük işler yaparız. Türkiye, dünyada kendinden övgüyle bahsettiriyor" dedi.

Türkiye ile Fas arasında serbest ticaret anlaşması imzalandığını anımsatan Rabah, "Fas'ta rahat çalışabilirsiniz. Bazı zorluklar, sıkıntılar olabilir ama bilin ki biz sizinle beraberiz. Ülkemde yatırım yapacak iş adamlarına büyük teşvikler veriliyor. Şu anda İspanyollar akın akın gelmeye başladılar ve yatırımda birinci sıraya girdiler. Mayıs sonunda yatırım ajansımızdan bir heyet İstanbul'a gelecek. İnşallah Gaziantepli iş adamlarıyla da görüştürebiliriz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konukoğlu da iki ülke arasındaki ticareti artırmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Gaziantep'in her zaman yatırıma açık olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimiz sanayi kökenli ve 177 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 216 bin 911 sigortalı çalışanımız var. Sanayi bölgesindeki aylık elektrik tüketimimiz 362 milyon 400 bin kilovatsaat. Türkiye'nin 2012 yılındaki büyümesi yüzde 2,2 olurken, kentimiz en az yüzde 10 barajında büyüme gerçekleştirdi. Enerji tüketiminde yüzde 16, ihracatta yüzde 20, sigortalı eleman sayısında da yüzde 15 büyüdük. Bunun yanı sıra marka patent sayımız her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 2 bin 948 adet marka tescili yapıldı."

Konukoğlu, ziyaret anısına Rabah'a hediye takdim etti, GSO'nun yeni hizmet binası hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: