Fatih Belediye Başkanı Demir’den Yeni Bir Proje

AK Parti Sakarya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne ders vermek üzere Adapazarı’na gelen İstanbul...

AK Parti Sakarya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne ders vermek üzere Adapazarı’na gelen İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, önemli projelerinden bahsetti.

Siyaset Akademisi öncesi önemli açıklamalarda bulunan Demir, Fatih Belediye Başkanı olmanın sorumluluğunun herhangi bir yerin belediye başkanı olmakla mukayese edildiğinde daha fazla olduğunu belirterek, “Hem orada yaşayanlara karşı verilmesi gereken hizmeti sunuyorsunuz hem de sizden önce yaşamışlara karşı oradaki medeniyete, kültüre ve birikime karşı bir sorumluluğunuz var. Diğer şehirlerle mukayese edildiğimizde iki kat sorumluluğumuz var. Daha yorucu ama bir o kadar da onurlu bir görev diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Fatih ilçesinde son 9 yılda yaptıkları hizmetlerle ilgili olarak, "Şurası bizim eserimiz, burası bizim eserimiz, diyebileceğimiz yüzlerce projemiz, eserimiz var" ifadelerini kullanan Demir, “Üçüncü d dönem Fatih Belediye Başkanlığı hizmeti nasip olursa başladığımız büyük projelerimizi bitireceğiz. Bizim kentsel yenileme çalışmalarımız var. SİT alanı olduğu için kentsel yenilemede başladıklarımızı bitirmek gibi bir hedefim var. Bunlardan bir tanesi Süleymaniye Evleri. Süleymaniye Evlerinin yeniden yapılması, o tarihi eserlerin yıkılıp yeniden o hallerine uygun şekilde yapılması. Yalı Mahallesi var. Şu anda Yenikapı kazılarının yapıldığı, metro kazılarının yapıldığı yer var. Hemen onun yanı başında büyük bir mahallemiz var. Onunla ilgili çalışmalarımız var. Projelerimiz kurul tarafından onaylandı. İnşallah onların uygulamaları bir sonraki dönemde olacak. Onların bütün hazırlıklarını, altyapı çalışmalarını oluşturduk. Fatih’in dönüşümüne ve gelişimine tanıklık edebilecek büyük projeler bunlar. Sulukule gibi, Ayvansaray gibi Fener, Balat gibi onları da arkadaşlarımızla birlikte bitirmeyi arzu ederiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Akıllı Tahta Projesi'nin de sahibi olan Demir, bu projenin Başbakan Erdoğan tarafından tüm ülkeye yayılmasının büyük bir onur olduğunu kaydetti. Her okula bir orkestra hedeflediklerini kaydeden Demir, “Her okula bir orkestra projemiz var. Bu yılın sonuna kadar 10 tane okulumuzda bunu gerçekleştireceğiz. Hedefimiz en azından her okuldan 100 tane müzisyen yetiştirmek. Enstrüman çalacak, eğitimini alacak, solfejini alacak, kendini ifade edebilecek müzisyen çocuklar olsun istiyoruz” dedi.

Fatih Belediyesi olarak başlattıkları Turizm Denetim Sistemi Projesi'nin de tüm ülkeye, hatta tüm dünyaya yayılmasını beklediklerini anlatan Demir, bu projenin altyapısının hazır olduğunu söyledi. Demir şöyle konuştu: “Turizm denetim sistemi yine bizim bulduğumuz bir proje. Ümit ediyorum bu bütün ülkeye, hatta bütün dünyaya yayılır. Bunun bütün dünyaya yayılmasının teknik altyapısı da var. Dünya çapında rezervasyon siteleri var. Herkesin kullandığı en önemli 4 tane rezervasyon sitesi var. Bunları biz de belediye olarak arayüz programı ile takip ediyoruz. Bunların aracılığı ile gelen turistlerin Fatih sınırları içerisinde tatillerini geçirdikleri, kaldıkları otellerle ilgili veya o çevreyle ilgili herhangi bir sıkıntı ile karşılaştıklarında onlar bu web sayfasına bu sıkıntıyı yazıyorlar. Biz de onları ihbar kabul ediyoruz. Teşekkürlere bir şey demiyoruz ama bir sıkıntı varsa eğer rezervasyon yaptırırken insanlara sunduklarını gerçekleştiremiyorlarsa, gelenlerin bir memnuniyetsizliği varsa onların tespitini yapıyoruz ve gerekli cezai işlemleri başlatıyoruz. Bu da çok önemli bir proje aslında.”

Reklam
Reklam

Adapazarı’na yabancı olmadığını kaydeden Demir, “Adapazarı benim için yabancı bir yer değil. Öğrencilik yıllarımda neredeyse her hafta sonu geldiğim bir şehir. Onun için Adapazarı’nın benim gönlümde ayrı bir yeri ve önemi var. Bugün buraya Siyaset Akademisi'nde ders vermek için geldik. İnşallah güzel bir ders olur” temennisinde bulundu.

Demir daha sonra Siyaset Akademisi’ne geçerek AK Partililere konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz