Fatih Belediye Başkanı Demir'in avukatı: Bilal'in B'si bile sorulmadı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in avukatları, sosyal medyada yer alan 'Başbakan'ın oğlunun adını verdi' iddialarına karşılık "Bilal Erdoğan'in B'sini bile söylemedi" dedi.

İSTANBUL - Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu çerçevesinde Mustafa Demir ile Ali Ağaoğlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi savcılığa ifade verdi. Radikal'in haberine göre, Çağlayan’daki adliyede gözaltına alınanların yakınları büyük bir sessizlikle olup bitenleri izliyor. Kimlerin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilip edilmeyeceği için merakla bekleniyor. 17 Aralık’ta başlayan operasyonun üzerinden 4 gün geçti. Resmi gözaltı süreleri dolan şühpelilerin tamamı adliyeye sevk edildi. Sabah erken saatlerde başlayan sorguları 4 savcı yapıyor. İfade alma işlemlerinin büyük çoğunluğu tamamlandı.

Reklam
Reklam

Fatih Belediye Başkanı Demir’in de sorgusu tamamlandı. Demir yaklaşık 20 dakika ifade verdi. Demir’le ilgili de özellikle sosyal medyada “Başbakan’ın oğlunun adını verdi’ şeklinde bilgiler yer aldı.

Demir’in avukatı Ramazan Dinç, şu bilgileri verdi: “Bilal Erdoğan’la ilgili herhangi bir soru sorulmadı. Başkan da Bilal Erdoğan’ın ‘B’sini dahi söylemedi. Çıkan haberlerin tamamı yalan. Zaten bu haberler özellikle twitter ve facebook üzerinden sahte hesaplardan yayınlanıyor. Sorulan sorular arasında da ciddi suçlamalar yok. Soruşturma gizli. Soruları söylemem mümkün değil. Ancak basında çıkan iddiaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Bu iddialarla ilgili de soru sorulmadı. Bu tarz çıkan iddialar masumiyet karinesini ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ediyor. Bu konuda her türlü kanuni hakkımız da kullanacağız.”